tiistai 16. tammikuuta 2024

Fengshuita kohti muutama tunti kerrallaan

   

Ulkona pakkastaa, mutta auringonsäteet ovat alkaneet lämmittää aivosoluja. Pikku hiljaa alan herätä talvihorroksesta ja alan rekisteröidä ikkunaruuduissa olevat koirien nenätahrat ja pimeydessä piilotelleet kissankarvapallot. Olen alkanut aamulla tuijotella pölyttyneen kodin lisäksi rempassa olevaa makuuhuonetta, jonka piti olla valmis heinäkuussa.

  Kysehän ei ole mistään pienestä pintaremontista vaan koko huone oli pakko vetää hirsirungolle ja lattia kaivettiin maahan saakka. Savirappaukset olenkin jo syksyllä onneksi saanut melkein kokonaan tehtyä, mutta lattiana on maapohja ja muutama kivijärkäle. Tästä tabula rasa tyylisestä lähtökohdasta on toisaalta nyt helppo jatkaa eteenpäin kun lähes kaikki purkutyö on tehty. Asutaan tällä hetkellä kaksi huonetta ja keittiö kombossa ja yksi lisähuone olisi tervetullut. Nukutaan tällä hetkellä olohuoneessa, mikä on alun hauskan leiri fiiliksen jälkeen muuttunut hieman raskaaksi. Lisäksi on pakko sanoa, että estetiikka ja fengshui ei ihan ole kohdillaan. Muutama viikko sitten aktivoiduttiin jo hirrenvaihdon saralla ja se on nyt saatu päätökseen. Olen huomannut, että tällaisissa keskeneräisissä projekteissa kannattaa mennä tuntityöskentelynä. Päättää laittaa ensimmäisenä viikkona vaikka viisi tuntia kesken olevana projektiin ja pitää kanssa kiinni siitä kiinni. Seuraavalla viikolla tuntimäärää voi vaikka vähän lisätä ja yhtäkkiä huomaakin, että homma on oikeasti mennyt eteenpäin ja se innostaa jatkamaan. 

 Itselläni on ollut harvinaisen hedonistinen ja horrosmainen olotila muutaman kuukauden ja silloin ei kannatakaan repiä itseään mihinkään raskaaseen projektiin. Nyt itselle tuli ensimmäistä kertaa pitkään aikaan sellainen olo, että tämän huoneen remontti viedään loppuun asti. Muutama tunti silloin tällöin kun tekee töitä  niin eiköhän tila ala olla paremmassa fengshuissa parin kuukauden sisällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti