keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Purnauskiksessa  Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Tässä tapauksessa matkalle. Itse olen kotikonnuilla viihtyvää hobitti-tyyppiä ja harvoin saan aikaiseksi reissata mihinkään lähikuntia pidemmälle. Lähelläkin riittää niin paljon tekemistä ja mielenkiintoisia juttuja, että hyvä jos pääsee omasta kotiportista ulos.

 Ilmastonmuutosta ajatellen, on tämä kotimaan matkailu myös asia jonka soisi saavan enemmän innostuneisuutta aikaan. Meidän perheessä ei olla koskaan lennetty yhdessä lomamatkalle ja nyt kun viimeinenkin lapsi on jo teini-ikäinen huomaa helpottuneena, että yksikään ei koe jääneensä paitsi mistään.

 Nyt teimme hiihtolomalla päiväreissun junalla Tampereelle. Paikat, joissa haluttiin käydä olivat Muumimuseo ja Kissakahvila. Lisäksi kirpputorit yllättivät ja oli pakko käydä kirppiskierroksella. Muumimuseossa oli uskomattomia pienoismalleja Tuulikin ja Toven tekemänä. Harmitti kun ei saanut kuvata. Noissa pienoismalleissa aisti saman tunnelman kuin Muumi-kirjoissa. Kissakahvila Purnauskiksessa onneksi sai kuvata ja siellä vierähti pari tuntia kissoja ihastellessa.

 Pari päivää ollaan vielä osittain lomalla ja ajattelin käyttää sen päiväunien nukkumiseen ja keräten energiaa tulevaa kevätkautta varten. Pian sitä taas saa myllätä mullassa ja roiskia punamultamaalia. Nyt vielä tänne Turkuun on luvattu pakkasia ja myrskutuulia mikä on loistava tekosyy oleilla sisällä.


3 kommenttia:

  1. Ihanaa, onko muitakin jota ei kiinnosta ulkomaanmatkailu!? 😅 Rakastan kierrellä asuntoautolla ympäri ämpäri Suomea ja välillä ehkä naapurimaassakin, nähtävää riittää ja niitä aarteitakin. Huhtikuussa pitäisi lähteä työ/lomamatkalle Afrikkaan ja usko tai älä, en ole oikein yhtään innostunut vaikka tiedän että se tulee olemaan elämys 😂

    VastaaPoista