perjantai 17. helmikuuta 2017

Krookukset viikonloppua piristämään, muovi kiertoon

Ihan hävettää kun katsoo tuota muovi satsia. Yksi muumikassillinen sitä tuli vuorokaudessa kaiken maailman leipäpussia, salaattikääröä ym. Toisaalta ei kyllä hävetä kun vien sen kiertoon. Meillä olikin ihan lähellä muovinkierrätyspiste. On muuten aika tehokasta, muovit lähtevät Riihimäelle missä muovit pestään, sulatetaan ja jalostetaan muovirakeeksi ,mistä saadaan tehtyä uusia muovituotteita. Energiaa tähän menee 15 % eli 85 % vähemmän kuin öljystä jalostamalla.


 
ja maailma pelastuu, eikös vaan?
No niin, siinä oli kierrätysvalistus tällä kertaa. On vaan niin mukavaa huomata, että hei, tämänkin voisi tehdä eri tavalla ja ei se nyt paljoa vaadi ottaa itseään niskasta kiinni ja muuttaa arkipäivän asioita. Jotenkin vain tämä vuoden alku tammikuu ja helmikuu, vievät viimeisetkin mehut. Sohva ja suklaalevy kutsuvat lähes joka päivä. Olenkin antanut itselleni luvan lököillä, mutta työt ja elävät olennot ekaksi. Tänään kissat saivat kaupasta kissanruohoa ja minä krookuksia. Niin ja lapset sipsejä.3 kommenttia:

  1. Postaus todella tärkeästä asiasta! Kuulin juuri viikolla, että muovikierrätys ei ole lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla.

    VastaaPoista
  2. Muistiini tuli juuri, että äitini josksu 70 luvulla virkkasi vanhoista muovipusseista mattoja, ja sitten c kasetin nauhoista virkkasi lampunvarjostimen :) Hitsi kun osaisikin..

    VastaaPoista