perjantai 4. joulukuuta 2015

Koppero,ihana ilo

  Meille ilmestyi yllättäen, odottamatta uusi koppero, joka on suuri ilo. Jos en ole aikaisemmin kertonut niin en sitten todellakaan ole mikään käsityöläinen tai remonttialan ammattilainen. Itseäni ei ahdista asua viiden henkilön, kolmen kissan ja yhden kilpikonnan kanssa 5 h + k yhdistelmässä, mutta yksi ahdistuksen aihe on ollut. Eteinen, tuo ikuinen suomalainen kompastuskivi!

  Meidän eteisessä on  kolme ovea, joista mennään olohuoneeseen, ulos ja lisäksi on kopperon ovi, joka on ollut tyhjillään. Olen tuskaillut säilytysasioiden kanssa pitkään, varsinkin kun meidän perheellä ei ole mitään maailman sisustuksellisimpia vaatteita. Vai mitä sanoisitte kuraisista Kuomista ja mukavan muhkuraisista lempitakeista?

  Tuon kopperon remppa on kuitenkin jäänyt asteelle huokolevy ja vetävä lattia. Nyt ei ollut ylimääräisiä sijoittaa tapetteihin, joten mielikuvituksella mennään. Keittelin ilmaista liisteriä vehnäjauhoista ja vedestä. Siitä tuli taas aika litkua, mutta pohjaan en tällä kertaa polttanut. Tapettina toimivat vanhan ruotsalaisen kirjan sivut ja vanhat kartat.

  Ryppyjä jäi, joten päätin niiden oleven pikantteja yksityiskohtia. Lattiaakaan ei avattu joten levitin räsymaton lattialle niin ei vedä niin pahasti. Sähköä ei ole joten vedettiin tuollainen pistokkeeseen laitettava lamppu kattoon, sehän on suorastaan ranskalaisen booheemi?

  Listatkin saatiin ulko-oveen ja kopperon oviaukkoihin. Vaikka remontti ei omalta osaltani taidonnäyte ole, olen ikionnellinen siitä, että saadaan takit  ja saappaat piiloon. Koppero kätkee kaksi vaatetangollista vaatetta, muutaman kenkähyllyllisen kenkiä ja lisäksi pyöräilykypärät ym. Ihanaa kun kura ja hiekka eivät kulkeude enää koko eteistilaan. Paras joululahja tänä vuonna!
18 kommenttia:

 1. No tulipa siitä eri kätevä ja nätti koppero;) Se on kumma, että eteiset on sellaisia murheenkryynejä kaikilla. Vaikka sitä ihan huomaamattaan osaa pitkän, pitkän aikaa nostella jalkojaan kenkäkasojen yli, on tilan järjestykseen laitto sitten lopulta melkein 'henkinen' helpotus;) Mukavaa joulunodotusta, Hyvät jouluteesit oli aikaisemmassa postauksessa!! Olen kaikista samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen oikeasti tosi onnellinen kun kaaos ei ala heti kotiovella, vaikka muuten en mikään Justiina täti olekaan siisteyden suhteen :)

   Poista
 2. Mahtava koppero! Ja tuuletuskin hoituu sieltä lattian kautta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä maailman kaunein, mutta käytännöllisyys on omaa luokkaansa :) Onnittelut teidän poppoolle!

   Poista
 3. Oivallinen koppero säilytykseen. Ja minusta oikein hienosti sisustettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi ehkä jossain vaiheessa panostaa tuohon lattiaankin eikä nuo "tapettirypyt" haittaa, vaikka ensin ahdisti vähän. Taisi olla liisterin keittäjässä vikaa eli itsessäni ;)

   Poista
 4. Ihan paras! Sun asenne on loistava!

  VastaaPoista
 5. No mutta, sehän on aivan ihana koppero ja vallan käytännöllinen. Kyllä hyvällä mielikuvituksella saa kaunista aikaan vaikka rahaa ei juurikaan siihen käyttäisi, sitä paitsi lopputulos on monesti paljon kivempi ja persoonallisempi.
  Oli muuten kiva juttu kodistanne lehdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi voisi tehdä ruokakomero kopperon. Sellaistakin tarvittaisiin.

   Kiitti kehuista :)   Poista
 6. Näyttää ihan Wallankumoukselta tuumasin, kun selasin lehteä. Ai jaa, jos lukis myös niin jotakin vois ymmärtää. Siellähän te olitte! Ja kopperot kunniaan, meillä on melkoinen viritys tuo hirmuisen kapea eteinen, mutta hyvin pärjää kaksi ihmistä sillä, eipähän tuu ostettua liikaa takkeja tai kenkiä. Joskus mietin niitä sisustuksellisia vaatteita eteisissä, että ostavatko ihmiset kenkiä koristeeksi, mun kengät ei kestä ollenkaan kuvaamista, paitsi just sinä päivänä, kun ne on ostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä myös mitä ns. siisteille vaatteille tapahtuu kun olen ostanut ne kaupasta. Viimeistään ekan pesun jälkeen niistä puuttuu,kangas repeää tms. Voisiko johtua siitä, että ei malta vaihtaa vaatteita kun ryntää puutarhatöihin tai vaikka maalaamaan...

   Poista
 7. Kiva koppero! Meillä eteisessä on myös pikkuruinen pömpelihuone, siellä on lämminvesivaraaja, sekä vedenpuhdistuslaite. Heti tänne muutettuamme laitettiin hyllyjä ja naulakoita seinille. Kivasti huone kätkee uumeniinsa mm. miehen metsästys -ja metsurikamppeet, eivätkä ole haisemassa eteisen puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin piilokoppero on osoittautunut välttämättömyydeksi.

   Poista
 8. HEi, tupsahdin blogiisi tuolta Airisrannan blogista. Ja löysin täältä mukavan tunnelman. Ihania juttuja! Teidän eteinen näyttää saman kokoiselta kuin meidänkin, mutta meillä on siellä 5 ovea! Makkari, olkkari, wc, vaatehuone (koppero) ja ulko-ovi. Vähän haastetta :) Toinenkin eteinen on, mutta remontin jaloissa toistaiseksi.
  Mutta asiaan: kopperonne on hieno. Ja tunnelmallinen. Kaikki säilytystila on yleensä tarpeeseen. Onnea kopperonne johdosta!

  VastaaPoista
 9. Hieno väri tuossa lattiassa :D sopii ruusujen kanssa hyvin yhteen!
  Vihdoin ja viimein sain itseni tänne vierailulle on ollut mielessä tulla lukijaksi jo hirmuisen kauan :)

  VastaaPoista