maanantai 2. marraskuuta 2015

Napoleon suuren palatsi Saimme talvikanalan jo monta viikkoa sitten sisältä valmiiksi, mutta ulkopuolelta on remppa jäänyt kesken kun töitäkin on pakko tehdä ja miten se pimeä tulee niin aikaisin illalla?

  Kalkkimaalaus ei mennyt ihan nappiin, kohtia jäi maalaamatta, mutta ajattelin keväällä maalata uudestaan kun kanat ja kukko muuttavat kesäkanalaan. Alkuhankaluuksien jälkeen kanat, kukko ja me ihmiset, niin ja kissat tullaan yllättävän hyvin toimeen. Pientä puberteettia kukolla oli ja se koitti hätyytellä niin ihmisiä kuin kissojakin, mutta nyt on jo rauhoittunut. Kuten kuvasta näkee valppaana ollaan, mutta tiedetään jo ketkä ovat vihollisia ja ketkä ei...

  Jos sää ja työt sallii saadaan kanala ulkoapäinkin näyttämään vähän mukavammalta ennen talvea. Vaikka ollaan paljon saatu ulkorakennusta kunnostettua niin aina siinä on joku kohta vähän rempallaan. Neliöitä on kuitenkin kaikkiaan 300. En koe stressiä tästä kunnostusasiasta, mutta olisi ihana saada joskus nähdä koko ulkorakennus kunnostettuna.

  Itselläni on kuvitelma joulusta meidän pihamaalla. Lunta leijailisi rauhallisesti taivaalta. Meidän ulkovarasto kanaloineen kaikkineen olisi täydellisesti kunnostettu. Totta kai myös maalattu. Eikös punamullalla voi maalata pakkasessakin?

  Jos tiedätte kuvituksen Tontusta joka ei saa unta, niin sen näköinen meidän pihavarasto ja pihamaa olisi. Sellainen tonttukin olisi kiva vaeltamassa meidän pihamaalla...

6 kommenttia:

 1. Voi miten ylväs Napoleon on..tuossa kukkona "tunkiolla" seistessään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napoleon eli Napsu on aika erikoinen tyyppi ja on tosiaan tuollainen kukkona tunkiolla stereotyyppinen otus...

   Poista
 2. Komea on teidän kukkopoika! Ihana mielikuva joulusta pihamaallanne; uskon että se saattaa vaikka toteutua. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa Napoleon komea ja ylväs! Kyllä se tonttumaisema sieltä vielä kuoriutuu ajan kanssa, kun on jo noin valmiina mielessä. :)

  VastaaPoista