maanantai 27. heinäkuuta 2015

Lapsuuden kesä

 


En tule muistelemaan tämän kesän kylmyyttä ja sadetta pahalla. Itselleni on tullut mieleen tästä kesästä lapsuuden kesät Pohjanmaalla minne matkasin joka kesäloma ainakin viikoksi isovanhempien ja kummitädin huomaan.

  Isovanhempien mökillä  kuului asiaan olla villatakki päällä, koska aina oli vähän kylmä ja kun oli 18 astetta niin silloinhan oli helle ja piti päästä järveen uimaan. Iltaisin pelattiin korttia, Unoa tai Seiskaa. Jos ei pelattu korttia niin sitten Yatzia. Ja jos ei pelattu niin sitten luettiin kirjoja, Lotta-sarjaa, Agatha Christietä, neiti Etsivää, vanhoja sarjakuvia, mitä vain sattui käsiin saamaan.


 Ulkona oli kylmää, mutta mökissä oli lämmintä ja turvallista.  Lapsetkin saivat juoda teetä ja kahvia. Meidät ympäröi  muumimainen olotila, missä kello tikitti, rutiinit toistuivat, hyttyset pistelivät, aivot lepäsivät ja onni oli syödä peltipurkissa talven aikana pehmenneitä keksejä.

   Enää ei ole isomummua ja pappaa eikä mökkikään ole enää suvun oma. Vaikka meillä ei ole omaa mökkiä voi sellaisen luoda omaan kotiinsa ja tänä kesänä olen onnistunut mielestäni siirtämään lapsuuden kesälomani omille lapsilleni ja kokemaan sellaisen myös itse aikuisena.
 Nauttikaa vaikka on kylmä, hyttyset ja mustikat odottavat teitä metsässä ihan niin kuin jokaisena kesänä! 


8 kommenttia:

 1. Ihan tuli omat lapsuuden kesät mieleen kun luin tekstiäsi. Isovanhempien ja serkkujen kanssa mökillä, oi niitä aikoja. Kiva, että olet saanut siirrettyä sitä tunnetta ja niitä kokemuksia myös omille lapsillesi, vaikkakin eri muodossa. Täällä tosiaan nautitaan myös kesästä sillä lopultahan se on itsestänsä kiinni miten sen kesän kokee. Asenne ratkaisee, kylmä ja sade ei saa olla ongelma vaan mahdollisuus:) Jatketaan siis samaan malliin ja nautitaan myös loppu kesästä, olipa ilmat mitä hyvänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, serkkuja meilläkin oli mökillä usein mukana. Tämä valoisuus on se joka tekee kesän. Just tultiin Tammisaaresta ja oli ihana ajella kun oli valoista!

   Poista
 2. Ihania muistoja! Omista lapsuuden kesistä tulee mieleen ainakin reissut vanhempien kanssa esimerkiksi lappiin. Harmi kun sitä jossain vaiheessa tuli se ikä vastaan, että ei enää halunnutkaan lähteä mukaan. Nyt ois taas ihan eri kivaa suunnitella yhteistä kesälomareissua :) Minua ei onneksi oo kylmät kesäsäät haitannu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, että vaikka olin kesälomalla yleensä vain viikon mummulassa niin se oli se viikko minkä muistan lapsuuden kesistä. Se yhdessäolo teki kesän.

   Poista
 3. Ihan totta, ei se onnellinen elämä ole ilmoista kiinni. Kivoja muistoja sinulla lapsuuden kesistä! Juuri tuo isovanhempien ja serkkujen tapaaminen taitaa liittyä aika monen kesämuistoihin, niin minullakin. Päiväkahvit ulkona, pukuleikit vintillä, telttaleikkimökki, uimareissut... kaikkia noita on niin ihana muistella nyt "vanhana". Tuolla muumivertauksella sait hyvin kiteytettyä sen turvallisen tunnelman, joka niihin hetkiin liittyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu , että ennen oli aikaa olla yhdessä ilman ulkopuolisia juttuja. Nykyään kaikilla on älypuhelimet ja Ipadit käsissä. Nyt kaikille pelikortit käteen!

   Muumi- kirjoissa on juuri se tunnelma , joka itselle on jäänyt mieleen lapsuudesta. Voisikin lukea taas kesäloman ratoksi vaikka Muumipeikko ja pyrstötähden!

   Poista