maanantai 4. toukokuuta 2015

Vie mennessäs, tuo tullessas

   Otsikko kiteyttää elämänviisauden, jonka voin allekirjoittaa omassa elämässäni. Useasti täällä meillä kanniskellaan mennessä ulkovarastoon työkaluja ja tuodaan tullessa polttopuita. Sisällä kanniskellaan pyykkivuoria edestakaisin. Lähipäivinä olen kuskaillut soraa pihalta tielle ja tuonut tullessani hiekkaa pihalle tien keskivälissä olevasta kasasta. Tai sitten hiekkaa yhteen suuntaan ja risuja  risuaitaan takaisin tullessa. Meidän pihatie olisi remontin tarpeessa ja sateen jälkeen saa aina täytellä siihen muodostuneita kuoppia. Aloitan aina nuo raskaammat hommat intoa puhkuen, mutta yleensä saan väsytettyä itseni aika pahasti. Nyt on mukavaa kun olen laittanut riippumaton  taas roikkumaan niin siinä malttaa lepäillä hetken aikaa.

  Tässä tulee taas tämä jokakeväinen ja kesäinen vaikeus kun pitäisi tehdä sisähommia, jotka eivät kiinnosta kun ulkona olisi kaikkea kivempaa. Pitäisi nukkua teltassa, olla ulkohuussi ja kesäkeittiökin olisi näpsäkkä. Kokki ja siivooja tietysti voisi myös kuulua henkilökuntaan. Onneksi pyykit voi kuivata ulkona. Välillä sitä vain on niin multainen pihahommista, että kun tuo tullessaan pyykkejä sisään niin ne eivät enää olekaan valkopyykkiä. Ihanaa on siltu ollut, en valita. Nyt on mahtavaa tehdä raskaampia pihahommia kun ei vielä ole liian kuuma.

  Punkkeja on muuten jo liikenteessä. Tällä hetkellä kissoilla on testauksessa Eukalyptus-öljy, jos saisi sillä pidettyä punkit poissa.
On mukavaa katsella asioita uudesta kuvakulmasta.
Tässä taas kuuluisa hiekkakasa josta löytyy aarteita eli mukulakiviä ja hiekkaa.

Olen lisäillyt meidän pihaan vähän hiekkamaata, että saisin enemmän sellaisen maaseutu fiiliksen.


Mau-mau on aina valmis torkuille vaikka sitten riippumatossa.

11 kommenttia:

 1. Punkkeja meilläkin on ollut jo maaliskuusta lähtien. Ja niitä on tosi paljon, kissoistahan sen näkee. Miten käytät tuota eukalyptus-öljyä kissoille? Eivätkö ne hurjistu hajusta? Meillä oli aluksi apteekista ostettuja jonkinlaisia ampulleja, mutta ovat niin tuhottoman kalliita, että eihän niitä voi käyttää jatkuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekoita Eukalyptus-öljyä tavalliseen öljyyn pari tipaa ja sitten hinkkailen sitä kaulapantaan parin päivän välein. Voin raportoida toimiiko. Meilläkin ollut apteekin jutut jonain kesänä käytössä, mutta ovat kyllä aikamoisia myrkkyjä. Ahdistavia nuo punkit!

   Poista
  2. Kiitos ohjeistuksesta! Pitääpä kokeilla, sillä punkit tosiaan ahdistaa meilläkin. Odottelen, jos vaikka ehtisit vielä raportoidakin tuloksista. :)

   Poista
 2. Meidän Toukolla punkkipanta, ei ollut kallis ja tehon pitäisi kestää 4kk.. Lisäksi laitoin apteekin tipat viimevuodelta mutten aio ostaa enää, todellakin niin hintavia. Mukavia puuhasteluja teilläkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin oikein perehtyä näihin punkkipantoihin ym. Aurinkoa teidän toukokuuhun!

   Poista
 3. Moi, eksyin tänne blogiisi ja huomaan, että kovin on samanlaiset touhut teillä kuin meillä täällä Vasikkasaaressa. Kivoja tekstejä ja kaunis vanha talo, tsemppiä kovasti hommiin! Jos kiinnostaa, tervetuloa kurkkaamaan http://vasikkasaarenpensionaatti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Voimia hommiin...ne kun ei vanhassa talossa lopu tekemälläkään...ei ulkona, saatikka sisällä :)

  VastaaPoista