sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kot-kot, mutta ei Kiekuu

Serafiina meno päällä.

 He ovat nyt todellakin saapuneet! Viisi kanaa ja kukko, joka ei osaa kiekua ja me pelättiin, että kukko tulee ärsyttämään naapurit ja päätyy pataan...


  Kanat ja kukko viettävät nyt kesähuvilassaan kesää ja talveksi remontoidaan heille pysyvä koti. Tuntuu kuin siivekkäät olisivat olleet meillä jo monta viikkoa vaikka vasta muutama päivä sitten saapuivat.  Olen oppinut kanoista, että ne osaavat kerjätä herkkupaloja taidokkaasti, kakkaavat paljon, ovat suloisen pehmoisia ja tykkäävät istua sylissä. Eipä meillä muuta, kaikki aika on mennyt kanoja tarkkaillessa.
13 kommenttia:

 1. Iik, ihanaa! Noista minäkin haaveilen. Saa nähdä, milloin toive toteutuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haaveilin kanoista pari vuotta ja ajattelin, että hoitaminen olisi monimutkaista. Sitten luin Kirsti Hassisen ihanan kanakirjan ja siitä innostuneena otettiin kanat meille!

   Poista
 2. Ihania ❤︎ Mun vanhemmilla oli kanoja ja yksi kukko ja luultiin, että kukko ei osaa kiekua, kunnes yksi aamu kuului kanalasta pienen pieni karkea ääni ; Ökkö ööööö öööööööö :) , mutta sen ääni ei todellakaan kantanut naapuriin asti :)

  VastaaPoista
 3. Voi että, suloisia :) Ja tosi nätti kesähuvila!

  VastaaPoista
 4. Voi ihana!!! Meilekin keskustassa kanoja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistäkin on tullut ihan kanahulluja,.Harmi että ei saada ottaa lampaita ym. kun asutaan kuitenkin kaupungissa. Onneksi kanoja saa!

   Poista
 5. Onnea ja tervetuloa ihanien lintujen omistajaksi! Kanoista on paljon opittavaa ja iloa, kuulin yhdeltä koiraihmiseltä että koiriakin opetetaan kanatekniikalla...no tytöt ovat fiksuja, oppivat kaikki temput saada herkkuja ja varmasti osaavat niitä vaatia joten piika saa pysyä lestissään kun kana tarttuu vaativasti housunpunttiin ja muistuttaa - unohditko jotain!. Meillä kanat eivät oikein pidä vieraista, joten minä piikamummo sitten paijaan ja passaan herrasväkeä. Mitä rotua kanasi ovat? Yläkuvassa oleva neitonen näyttää ihan ilmajokiselta harmaajalkaiselta, kaunis lintu.

  VastaaPoista
 6. Kaunis kanala! Mukavia hetkiä omien kanojen parissa :) Niistä vähän itsekin haaveilen.

  VastaaPoista
 7. Oiii! Täällä on kova kanakaipuu ja kukonkin. Viitsisitkö tehdä jutun siitä, miten teette talviasumuksen kanoille? Se on meillä ainoana esteenä enää. Ajatuksena olisi ostaa käytetty leikkimökki ja siitä tuunata lämmin paikka tirpusille. Meille ei olisi tulossa kuin 3 kanaa ja kukko näillä näkymin, mutta on siinäkin puuhaa tehdä tarha ja laittaa pikkumökki talviasuttavaan kuntoon. Ajattelin, että jos vetäisi ulkosähköjohdon leikkimökkiin ja laittaisi sinne pienen öljytäytteisen sähköpatterin. Ovat kuulema turvallisempia kuin jotkut muut, joista saattaa lähteä pölypalo. Olen kyllä sitäkin miettinyt, että mitäs sitten jos tulee pidempi sähkökatko.. kanat saliin? ;D

  VastaaPoista