keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Ryteiköstä paratiisiksi? Ei olla saatu uusia tehtäviä yliviivattua listasta kun koko ajan tulee asioita, joita on nyt vain pakko tehdä vaikka niitä ei ole listassa. Tai sitten niitä on vain niin kiva tehdä kun eihän meitä kukaan pakota...  Tämän ulkovaraston kaatopaikka/rämeikön ei muistaakseni pitänyt kuulua keväällä tehtäviin hommiin, mutta sen sijaan olemme viettäneet siellä kaikki liikenevät tunnit. Rikkaruohoa on nypitty, haravoitu ja raijattu risuja. Näen jo sieluni silmin millainen paikka on kun ollaan annettu sille muutama sata tuntia hellää huolenpitoa. Istutusten kannalta paikka on mahtava. Aurinko paistaa sinne koko päivän. Näen itseni taas superpuutarhurina, joka saa kaiken kukoistamaan.

  Puutarhasuunnitelmat ovat menneet uusiksi. Tajusin tarvitsevani isot kohopenkit joihin tulee salaattia, mansikoita, yrttejä, porkkanoita niin ja raparperia. Muutama viinimarjapuskakin piti saada. Niin ja ruusuja. Olikohan meillä mitään suunnitelmaa

  Pitäisi myös perustaa pienimuotoinen luonnonmukainen niitty. Luin jo asiasta ja ostin tietysti myös siemeniä. Niin ja Strömsön puutarhaa on katsottu liikaa Yleareenasta unettomina öinä. Ei mistään huomaa.

  Nuo ulkovaraston seinien korjauksethan olivat listassa ja puutavara on jo odottamassa.  Tässä kuvassa näkee ongelman. Tontti rajoittuu putkiliikkeeseen ja meidän välillä on vain tuollainen verkkoaita. Tarkoitus on tehdä sen eteen risuaita. Alkua näkyykin jo hieman kuvan nurkassa.

  Tuntuu vain, että vuorokaudessa ei tunnit riitä ja pimeäkin tulee ihan liian nopeasti. Tuntuu, että kun menee nukkumaan niin aivot jää jonkinlaiseen surraus-vaiheeseen niin ettei saa nukuttua vaan huomaa tuijottavansa pimeyteen silmät loistaen seuraavaa projektia suunnitellen.Eihän ilman viinimarjapuskia voi elää. Niitä on nyt jo muutama saatu maahan.


10 kommenttia:

 1. No wau, minä näen jo sieluni silmin tuossa sen ihanan viherparatiisin! Tuosta "ongelmakuvasta" huomaa sen, että kun ollaan kuitenkin kaupungissa, niin sitä muuta asutusta ja rakennusta on väistämättä lähellä. Risuaita kuulostaa loistavalta ratkaisulta rajaamiseen!

  Tsemppiä kevättöihin! istutushomma lienee sitä palkitsevampaa, kun ne rojut ja rikkaruohot on saanut alta pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,tuo on ainoa puoli mistä meillä näkyy nyt teollisuusalue. Risuaita on kyllä näppärä näköeste ja samalla kaunistus, ainakin omasta mielestä :)

   Poista
 2. Tiedän sen surraustunteen:)

  Kuvia katsellessa minulle tuli mieleen vihanneksille ja yrteille kasvu/kasvilaatikot potagertyyppisesti sijoitettuna. Näin saa helposti kohopenkit ja ne sopivat hyvin talon tyyliin. Köynnösruusua tai/ja humalaa köynnöstelineineen tai salkoineen pihan takaosaan lähelle risuaitaa. Tuo on puutarhuria innostava alue!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samantyylisiä mielikuvia myös täällä ;) Köynnösruusu olisikin ihana, hyvä idea!

   Taidan nipistää tänäänkin pari tuntia tuon paratiisin luomiseen.

   Poista
 3. Heh. Kuulostaa tutulta. Ja tuollainen raivaus/siivous on keväällä niin palkitsevaa, kun kaikki nokkoset ym. eivät vielä ole lähteneet rehottamaan ja alueesta tulee oikeasti siisti (noin juhannukseen saakka ;-)) Kun yhtä hommaa alkaa tehdä, tekee mieli jatkaa sitä ja toisaalta silloin on myös tehokkaimmillaan.
  Minun ja naapurin rajalla on myös tuollainen über-ruma verkkoaita ja aloin naamioida sitä omalta puoleltani risuaidalla, mistä naapurini raivostuivat :-D
  Tilaa näyttäisi olevan sen verran, että voisitte istuttaa aidan sisäpuolelle myös jotain isoja pensaita näkö- & näkymäsuojaksi.
  Kohopenkit kuulostaa hyvältä siksikin, että tuossa on varmaan ollut vuosikymmenien ajan jotain nokkosta jne. sehän puskee läpi, ellei sitä jollain estä. Kandee siis laittaa viinimarjapuskien juurelle sanomalehteä ja katetta, niin ainakin ne pärjäävät luonnonkasvien ympäröimänä.
  Ihanasti olette laittaneet tuon kaukalon, tosi söpö pääsiäisistutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan kohopenkit varmaankin tiiliä, harmaantunutta lautaa ja puulaatikoita käyttäen. Onneksi meillä on tuo putkifirma naapurina niin tuskin välittävät meidän risuaidasta.

   On outoa, että kaikki eivät tykkää risuaidoista. Omat tututkin jakautuvat kahteen leiriin, toiset rakastavat ja toiset eivät ymmärrä miksi niitä risuja pitää aidaksi kasata :)

   Kiitos vaan Elsan lempituolille kun myyt niin ihania kaukaloita, ovat olleet ihan lemppareita. Juuri joku asiakas kyselikin mistä noita saa. Nyt ryntään hetkeksi pihamaalle ennen ruuan laittoa!

   Poista
 4. En "malta" odottaa, että viimeisetkin lumet sulavat ja pääsen meidän ryteikköjen kimppuun, niitähän piisaa. Huolestuttavaa on myös, miten kaikkialla muualla ollaan jo kovasti istutustöiden ja puutarhasuunnitelmien parissa kun itse olen vasta havahtunut siihen, että puutarha on olemassa tänäkin vuonna. Hjälp!
  Risuaita tulee näyttämään tuossa taatusti tosi kivalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ehtii saada kunnon burnoutin kun on nyt jo tekemässä sellaisia hommia joita tekee yleensä vasta toukokuussa. Mitä kaikkea sitä ehtiikään vielä tehdä!

   Poista
 5. Ihana työmaa jossa loppua ei näy ja pää täysi uusia ideoita jotka vaihtuvat kuun asennon mukaan, aikas ihanaa...meillä on ollut tätä mutapainia tällä Kivipellolla jo kymmenen vuotta, nyt on melkein kaikki saatu kohmolleen ja kohta voisi alkaa pistämään kaikki uuteen järjestykseen, se vain on niin kivaa, eikä tarvi salilla käydä. Kohopenkit ovat aikas kivoja ja nyt niitä tehdään monella tapaa, tekisi mieleni kokeilla kohopenkkiä heinä/olkipaaleista, näin sellaisen jossain. Marjapuskatkin ovat tosi hyvä ajatus ja niillähän on kiva korvata koristepensaitakin...

  Kaikkia kivoja listoja on hyvä tehdä, tosin kun toisesta päästä on jonkun saanut tehtyä niin toisessa päässä on kymmenen lisää... Risuaitaa ajattelin myös kompostin suojaksi ja uuden kanalan varjoksi (kunhan se saadaan tehtyä), kaikkea kivaa, nyt vielä piippoja bongaillaa ja ekoja kukkivia sipulikukkia, tosin köynnöspinaattikin on jo hyvin alkanut versomaan!

  Iloista Pääsiäistä! Ihanat narsissit ja kaukalokin, Elsan lempituoli on kyllä kiva kauppa!

  VastaaPoista