keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kevään ensmmäiset  Kevään ensimmäiset kukkaistutukset tehty,  laventeli (näkyy taustalla nuutuneena) kaivettu uuteen parempaan paikkaan ja haravointia aloitettu. Ollaan päätetty mitä projekteja tehdään keväällä/kesällä. Risuaita on juttu mistä olen innoissani, sellainen näkyi juuri Jovelan talopäiväkirjassa ja heti piti matkia! Aloin jo kuskaamaan risuja. Ekologista ja ilmaista.

  Teenkin tänne virallisen listan tehtävistä jutuista, listoja on aina niin mukava tehdä, niistä tulee heti tehokas olo. Lisäksi tänne suuntaan voi huomautella jos projektit jäävät suunnitteluvaiheeseen.- Ulkovaraston verhoilun korjausta parin metrin matkalta
- Ulkomaalaus loppuun
- Risuaita takapihalle
- Portaikon kaide
- Kilpikonnalle aitaus
- Istutuslaatikot joihin istutetaan salaattia ja yrttejä
- Mansikkamaa, mutta laatikoihin tai olkipenkkeihin kasvamaan
- Pieni kasvihuone tomaateille

Kaikki muu tuntuu aika mukiinmenevälle, mutta hassua kyllä itseä jännittää eniten mansikoiden kasvatus. Olisi ihanaa onnistua kasvattamaan mansikoita, koska kaupan mansikat ovat kalliita ja lisäksi niissä on aina torjunta-aineita, jos eivät ole luomua. Onneksi metsässä on aina mustikoita jos epäonnistun. Eniten odotan nyt tuota puutarhan kaivelua vaikka talon rapsuttelukin on ihan kivaa. On muuten aika levoton olo, kävin katsomassa sääennustetta netissä ja meille luvatiin +10 sunnuntaiksi. En kyllä uskalla uskoa!

15 kommenttia:

 1. Voi miten ihana "kukkateline" sulla on. Minäkin ihastelin sitä risuaitaa! Pitäisiköhän kesäkotiin sellainen laittaa.... Ihana luomu idea.
  Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risuaita on kyllä loistava ide, varsinkin kun meillä on karsittavaa pusikkoa ja sen silppuaminen hakkeeksi on niin hidasta puuhaa. Oli kiva idea kun Jovelassa aiotaan laittaa sitä humalaa. Voisi kokeilla!

   Aurinkoa myös teidän poppoon kevääseen :)

   Poista
 2. Aitaus kilpikonnalle onkin jo hieman eksoottisempaa. Siitä ja itse konnasta saamme toivottavasti vielä nähdä kuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin kuvata meidän Viljoa , hän on jäänyt kissojen varjoon kuvausten suhteen kun nukkuu tällä hetkellä suurimman osan päivästä.

   Poista
 3. Täällä kans kovasti suunnitellaan pihahommia ja viikonloppuna meinataan kaata puitakin. Tosin täällä on vielä lunta väh. 10cm ja lisää tulee koko ajan. 40 kilsan päässä Porissa on samannäköistä kuin teillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan lumet sulanut ja on ihanaa kun pääsee taas menemään fillarilla joka paikkaan. Meillä myös risukon kaato urakkaa viikonloppuna!

   Poista
 4. Kyllä se kymppi tulee mittariin, vaikka tänään tulikin aikankin tällä puolella lääniä jalkarättiä!

  Mansikka ei muuten onnistunut meilläkään viime vuonna, mutta uudestaan vaan kokeillaan. Ei sitä heti periksi anneta!

  Tsemppiä sinne puuhiin! Ihanan paljon kaikkea mielenkiintoista puuhaa tiedossa. Me muuten tilattiin isutuslaatikot. Pidin edullisena sitä, että maksettiin rahteineen 500,- viidestäkymmenestä myrkyttömästä lootasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ihailin teidän istutuslaatikoita. Ei ole paha hinta todellakaan.

   Odotan kyllä innolla tuota 10 lämpöastetta! Niin ja ne mansikat, mitenkähän onnistuvat?

   Poista
 5. Täällä vielä mielettömät määtät lunta! Mutta kovasti jo mieli kohti kevättä;) Jostain kumman syystä aurinko ei juuri ole näyttäytynyt. Monestihan se paistaa jo helmikuusta lähtien...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei kanssa aurinko ole pahemmin paistanut, jostain luin, että nyt helmikuussa on ollut vähiten aurinkoisia päiviä täällä Turussa sitten vuoden 1965. Ei anneta sen masentaa, kyllä se aurinko pian pilkistää!

   Poista
 6. Hei! Kiva kun vierailit blogissani, niin osasin tulla tänne. :) Tosi mielenkiintoinen remonttiurakka teillä meneillään. Pitää perehtyä blogiisi oikein ajan kanssa, joten jään siis innolla seurailemaan elämäänne. Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Mukavaa kun löysin sinne :) Aurinkoa teidän kevääseen!

  VastaaPoista
 8. Nyt en ole ihan varma, olenko täällä ensimmäistä kertaa, mutta tänne pitää kyllä tulla uudestaan! Onpa teillä hommalistaa:) Yritin tänään aloitella haravointiurakkaa, mutta Hugo-pentumme luuli haravaa heiluteltavan ihan vaan hänen ilokseen. Ei siinä hyökkäilyssä uskaltanut jatkaa, etteivät hampaat kärsi rautaharavasta:D Mutta nyt lukemaan muita postauksiasi - itsekin vanhassa talossa asuvana kiinnostaa kovasti tällainen vanhan vallankumous:)

  VastaaPoista
 9. Kevät saa tekemään tehtävälistoja. Minä olen ollut kovin laiska blogienlukija ja -kommentoija talven aikana. Mutta aah kun oli kiva tulla käymään täällä ja huomata kevään saapuneen sinnekin.

  VastaaPoista
 10. Täällähän on vaikka mitä ihanaa ja super ahkeria ihmisiä. Olen ollut vähän huono blogien lukija viimeaikoina. Olemme muuttaneet maalle ja täällä ei ole mitään laajakaistoja tai muita supernopeita härpäkkeitä, vain mokkula ikkunalaudalla. Kiinnostuin kuvistasi koska huomasin teidän asuvan Turun lähellä. Minäkin olen syntynyt Turussa Heidekenillä ja kaupunki on aina sydäntä lähellä. Onnea teille sinne upeaan taloonne, hieno siitä tulee.

  VastaaPoista