maanantai 25. elokuuta 2014

Maailman kamalin potilas

 


  Sain flunssan viikonloppuna ja myönnän itsekin, että olen maailman kamalin potilas. Alan pohdiskella liikaa asioita kun makaan torkkupeiton alla nenäliinojen ympäröimänä.  Ensin mietiskelin maailman surkeaa tilannetta, kaikki ilmastonmuutoksesta sotaan tuli mietittyä, enkä olisi tarvinnut kuin enää riippumaton ( olisin voinut mennä tietysti riippumattoon, mutta kun  satoi liikaa! )  ja itsestäni olisi saanut loistavan maailmanlopun ennustajan Muumikirjaan, Piisamirottahan ennustaa aina maailmanloppua ja sitä miten kaikki on kuitenkin turhaa. Sairastaminen saa siis minut ahdistuneeksi ja sentimentaaliseksi.

  Tänään kun maailma ei enää tuntunut ihan toivottomalta paikalta, mutta remonttiin tai firman tavaroiden siirtelyyn en vielä jaksanut ryhtyä, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni negatiivisen asenteen suhteen. Omilla isovanhemmillani oli ihanan positiivinen asenne elämään ja he elivät molemmat melkein satavuotiaiksi. Aina kun heiltä kyseltiin mikä on ollut mukavinta elämässä on vastauksena ollut normaalit arkijutut kuten se, että aina perjantaisin oli pullanpaistopäivä ja miten mukavaa oli kun lapset pääsivät pullantuoksuiseen kotiin. Miksei meillä ole tällaista pullapäivää! Miten ihanaa on tulla kylmästä vesisateesta pullalta tuoksuvaan kotiin. Ja jos se tapahtuisi joka viikko samana päivänä ei mikään maailman asia varmastikaan tuntuisi enää liian vaikealta ratkaistavaksi.

 Päätin siis itsekin ryhtyä taikinaterapeutiksi, mutta tattari-omenapiirakan muodossa. Siinä se nyt odottaa koulusta palaavia lapsia.

16 kommenttia:

 1. Mä makaan nyt nenäliinojen ympäröimänä. Se ON kamalaa puuhaa, mä olen huono sairastamaan. Sairastaessa mulla on KAIKKI asiat tekemättä ja kaikkea pitäisi saada aikaan...ja kun ei saa niin ahdistushan siitä iskee!
  Pullapäivä kuulostaa kyllä oikein kivalta! Ja varmaan maistuukin!
  Kyllä positiivisuus kantaa pitkälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä ihan sama, en malttaisi olla puuhaamatta. Lisäksi kun menee sohvalle pötköttämään näkee varmasti siivottavan tai remppattavan nurkan mille pitäisi juuri silloin tehdä jotain!

   Sain oman flunssan tokenemaan hunajan,inkiväärin ja nokkosteen voimiin. Tsemppiä sinne ;)

   Poista
 2. Ihana pullantuoksuinen koti! Minua odotti kylminä talvipäivinä puuhellan kulmalla maitoon keitetty kaakao emalimukissa. Siitä on kauan...

  VastaaPoista
 3. Kyllä kelpaa lasten tulla piirakantuoksuiseen kotiin...maanantaina..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso siivu on jo kadonnut parempiin suihin. Näin pullantuoksuisesti alkanut viikko ei voi olla jatkumatta mukavasti ;)

   Poista
 4. Minä aion taas palata kodinhengetär-perjantaihin. Silloin siivoan ja leivon leipää ja pullaa, nuo kaikki tehtävät on paljon kevyempiä hoitaa juuri perjantaisin :)
  Kipeänä katson aina sinkkuelämää boxia, suosittelen siis jonkin mieluisan sarjan dvd / netflix putkea murehtimisen sijaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisikin kokeilla katsoa putkeen vaikka Hercule Poirotia. Hänen harmaat aivosolunsa ja järkevä ajatuksen juoksunsa rauhoittaa aina. Taidan ottaa yhden kodinhengetär-päivän käyttöön aina kerran viikossa!

   Poista
 5. Asenne tosiaan ratkaisee! Minä yllätän lapsia välillä ihan kaupan pullalla, ja kyllä (yleensä) ilahtuvat. Vanhoja viisauksia vanhemmalta polvelta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki on oikeasti mukavaa, ei vaan pitäisi joutua liikaa sen riepoteltavaksi vaan pysähtyä välillä :)

   Poista
 6. Asenteesta se tosiaan on kiinni :)
  Iloista viikkoa sulle :D

  VastaaPoista
 7. Paranemisia ja mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 8. Toinen nuhanenä täällä viivyttelee peiton alta kömpimistä ;D

  Kuules, tuo pullapäivä on aivan jättikiva ida! Ennen, jopa mun lapsuudessa oli aina pullapäivä kerran viikossa! Kun meille saadaan hormi puuhellalle syyskuussa, otanpa tämän idean itselleni. Pullaa en ehkä leivo, mutta jotain kerran viikossa.

  Paistipäivän olin jo päättänyt palauttaa uunin myötä. Itselläni on ollut tapana pitää sunnuntaipaistitraditiosta kiinni, mutta tämän kahden kodin väliaikana sitä ei ole ollut tietenkään. Nyt on aika palauttaa paistipäivä, eli sunnuntai ja tämä sun pullapäiväsi on kyllä myös toteuttamispakollinen juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parantavia terveisiä Sinne päin siis. Minulla auttoi muuten parhaiten juuri yrttiteen jonka seoitin nokkosesta ja salviasta. Lisäksi tietty hunajaa ;)

   Poista