maanantai 9. kesäkuuta 2014

Välillä on kivaa katsoa kotiaan oudoista kuvakulmista ja olla stressaamatta... Muistatteko miten Vilijonkka suorastaan innostuu päästessään suursiivoamaan "Muumilaakson marraskuu"- kirjassa ullakkoaan vanhoista hämähäkinseiteistä ja kärpäsen kakoista. Samanlaista on ollut täällä meillä. Keittiön lattia paljastui lahoksi rossilautoja myöten ja nyt ollaan kuskattu lahoa hirttä ja lautaa urakalla kaatopaikalle. On ollut  mieltä ylentävää päästä putsaamaan oman talonsa nurkkia näin maan perusteellisesti. Tommi jopa lakaisi kellarin lattian ja alta paljastui  kaunis sileä kallio. Normaalistihan tuo kellarin seisomakorkeus on noin puoli metriä. On ollut puhdistavaa saada lahon puun tilalle uutta puuta ja ihanalta tuoksuvaa sahanpurua. Aikataulut ovat kyllä menneet ihan päin mäntyä.

Keittiön lattian lahoa.

Kellarin kaunis sileä kallio. Miten tämän voisi jättää esille, pitäisikö tehdä kellarikerros?

  Ensin oltiin  stressaantuneita siitä, että ei saada vedettyä kaikkia sähkövetoja ja listoja ennen muuttoa. Kun keittiön lattian laho paljastui mietittiinkin, että voi kun olisi keittiön latttia ennen muuttoa valmis. Näin ne asiat saavat perspektiiviä eikä enää stressaa pikkuasiat.

Hauskinta näinä viikkoina on ollut seistä tulevan keittiön lattian kohdalla eli siis kallion päällä ja katsella omaa kotia ihan erilaisesta vinkkelistä kuin yleensä. Muuttoon olisi aikaa 10 päivää. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Onneksi on kesä niin voihan sitä asua vaikka teltassa.

  


10 kommenttia:

 1. Tämä on kiihkeää aikaa luonnossa ja puutarhassa ja näköjään myös teillä sisällä :-D Aikamoinen repäisy, mutta juuri tuolleen sitä jaksaakin, ja samalla innostuu ja kiinnostuu. Minulla kun tuo tahti on vähän eri, niin talo oli ilman lattioita kolmisen vuotta. Kun ne pari vuotta sitten saatiin takaisin, oli ihan ihmeellistä seistä metrin korkeammalla kuin mihin oli jo ehtinyt tottua. "Ai ikkunoista näkee muutakin kuin taivasta ja puunlatvoja, jee!" jne. :-D Tsemppiä! Onneksi tämä kausi on tosiaan sellainen, että voi jopa elää ilman taloa.

  VastaaPoista
 2. Hyvä asenne! Kyllä te pärjäätte! Onneksi ei ole mitään vaippaikäisiä pestävinä!
  Tsemppiä ja työniloa!

  VastaaPoista
 3. tsemppiä!

  Minä luin aluksi, että kellarista paljastui kallo:)

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä ihmeellistä miten vanhan ryönän kuljettaminen pois kodista antaa rauhallisen ja puhtaan fiiliksen. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 5. Kyllä kieltämättä aikaperspektiivi näissä hommissa muuttuu ihan toisenlaiseksi kuin keskivertoihmisen! ;))

  VastaaPoista
 6. Joo, uudet vinkkelit on joskus tärkeitä, monissakin asioissa :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tsempeistä! Eilan sain maalattua portaikon ja revittyäviimeisiä kovalevyjä seinistä. Tommilla projektin alla panospuhdistamon asennus. Tänään putkistoa,kylppäriä, maalausta ja kaatopaikkakuorma...

  VastaaPoista
 8. Mehän ollaan ihan samassa hommassa. Entisessä keittiössä korjaamassa ja poistamassa lahoa ja viikonloppun istuskeltiin miehen kanssa talon alla lapsia piilossa... (Ja löytyi joku dinosauriin luu...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aika samalle meiningille kuin meillä... Olisikin ollut kivaa jos oltaisiin löydettu kallo kallion sijaan kellarista niin kuin Sussi kommentissaan kertoi lukeneensa. Meillä on muuten muumioitunut siili meidän kellarissa...

   Poista