maanantai 12. toukokuuta 2014

Ollaan vähän pingotettu

Ainakin osataan tehdä vanhan näköinen (eli huonosti kiristetty)  pinkopahvikatto.


  Selvisimme hengissä sodasta pinkopahvikaton ja toistemme kanssa. Fiilikset kahden pienen katon tekemisen jälkeen: en tekisi heti uudestaan, kiitos vaan. 

  Pinkopahvituksen aloitus kattoon on aina se hankalin eli se kun vuota roikkuu märkänä rullana toisen kannatellessa sitä päänsä yläpuolella. Kun taas toinen koittaa asettaa pinkopahvivuodan toista päätä suoraan kulmaan kattoon samanaikaisesti kun se roikkuu raskaana pään päällä. Tästä voi jo jokainen normaalilla kärsivällisyydellä varustettu ihminen ymmärtää, että nyt ei hyvää seuraa. Kummallakaan ei ole hyvä työasento, kumpikaan ei ymmärrä toisen tukalaa tilannetta ja lisäksi molemmat tuntevat osaavansa tehdä pinkopahvikaton paremmin kuin toinen.

 Ei tästä sen enempää, pahvit ovat katossa, vaikka osa vähän roikkuvasti ( oma laittamani on se vähän roikkuva, näkyy ylimmässä kuvassa). Pinkopahviseinä on ihan kivaa hommaa, mutta tuo katto... Painovoiman kanssa taistelu ei ole kivaa. Luin jostain pinkopahvioppaasta, että 25 neliön katon pahvittamiseen kuluu kahdelta työmieheltä noin yksi työpäivä. Niin varmaan meneekin, koska eivät ole keskenään naimisissa. Voi myös olla, että itselläni on asenneongelma kuunnella muilta ohjeita.

Voin laittaa pahvituksesta muutaman muunkin kuvan seuraavaan postaukseen. Ellei kuvia ole tuhottu.Puuhella edistyy.

Voin myös paljastaa, että meille muuttaa naapuri kesäkuussa. Ollaan innoissamme ja lupaan raportoida yhteiselämästämme jos vain saan luvan. Ainakin nyt kaikki tuntuu sujuvan mielettömän hienosti ja on ihanaa saada samanhenkistä seuraa ja auttavia käsiä.

Huomenna alkaa maan kaivuu!

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Epeleitä hyvässä ja pahassa. Täällä sitä pitäisi pitää rakennusperinteen lippua korkealla, mutta sen sijaan vaan haukutaa vanhoja rakennusmenetelmiä ;) Ehkä ihmiset ovat olleet ennen vanhaan kärsivällisempiä kuin allekirjoittanut kun ovat niin ahkerasti pinopahvittaneet kattoja...

   Poista
 2. Jee naapurit!

  Ja me ei olla koskaan vielä pinkopahvitettu kattoa. Saat sen kuulostamaan haasteelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä voisi alkaa uuden haasteringin jossa haastettaisiin eri remppablogeja tekemään pinkopahvikaton. Te saatte olla ekoja ;)

   Poista
 3. Juu, pinkopahvin laitto kattoon ei ole mikään helppo homma. Meidän katon laitosta tosin on jo reilusti useampi vuosi, niin on päässyt unohtumaan autuaasti miten hankalaa se oikeasti oli. Mä delegoin itseni sujuvasti siitä urakasta ulos, isäntä laittoi veljensä kanssa meidän eteisen katon. Sujui huomattavasti sopuisammin kuin ois vaimon kanssa yhteistyössä mennyt ;)
  Eikä se meidänkään katon pinkopahvit kupruitta ole, nupinaularivitkin hyvä jos pysyy katossa. Jotenki sen pahvin elämisen ilman kosteuden mukaan huomaa paljon selkeämmin katossa kuin seinällä. Mutta hieno se on, ollaan oltu tyytyväisiä, että nähtiin vaiva. Kuten varmasti myös te. Teillä on sentään jo kattolistatkin paikoillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin ihmeissäni, että listat on nyt jo!

   Kuulostaa järkevältä, että tekisi jonkun muun kuin aviopuolison kanssa tuon pinkopahvikaton... Onko teillä alkanut roikkua katto vai onko pysynyt samanlaisena?

   Poista
  2. Roikkuuhan se, välillä enemmän toisinaan vähemmän, mutta ei meitä haittaa. Me tehtiin se yhdeksi kappaleeksi koko katto kun on niin pieni ala, mutta ehkä jos isomman tekis, ni vois olla järkevää naulata jokainen vuota erikseen.

   Poista
 4. Nämä on niitä kunnostus ja entisöintijuttuja, joista aina ajattelee, että onko mitään järkeä. Mutta jo vanhan talon hankkiminen on sellainen tunne- ei järkiasia, että kaikki sitä seuraavat asiat ovat vain seuraamuksia. Ja parisuhde kukoistaa ;D

  VastaaPoista
 5. Onnea onnea uusista naapureista. Tuollainen ihanuustalo ansaitsee asukkaat molempiin päihin!
  Meillä apinamies on pinkopahvittanut kesäkodin kattoja. Onneksi olin silloin kotosalla pienen vauvan kanssa, ja yhä siis aviossa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt pahvitettaisiin katto otettaisiin ehdottomasti myös avuksi levynostin jonka pitäisi helpottaa hommaa aika tavalla. On aina mukavaa olla jälkiviisas ;)

   Kiitos naapuri onnitteluista, meidän lapset varsinkin ovat innoissaan kun ovat saaneet uusia ihmisiä naapuriin joiden kanssa keskustella. Mahatavaa kun saatiin samantyylisiä ihmisiä lähipiiriin :)

   Poista
 6. Onnea vaan ja urheutta ja seikkailumieltä ja huumoria! Niillä mausteilla pääsee eteenpäin ; ) Hieno tulee teidän kodista!

  VastaaPoista