tiistai 15. huhtikuuta 2014

Purkua ja jotain valmistakin

Puuhella on purettu yläkerrasta ja siirtyy yhden kerroksen alaspäin eli meidän tulevaan keittiöön.


   Meidän perhe on ollut aika paljon pihalla ( ihan näin ruumiillisesti tällä kertaa). Toisessa päädyssä olemme purkaneet lastulevykomeron, nostaneet yläkerran ison huoneen lattian , lisänneet lisää purua ja laittanut ilmansulkupaperin ja nyt on taas lattia taas kiinni. Seuraavaksi alkaa siinä huoneessa huokolevytys, katon pinkopahvitus ja tapetointi (jihuu!) Puusepältä Valtteri Lindbladilta ( ei ole maksettu mainos vaan ihan ansaittu) saadaan huomenna kolme valmista salin ikkunaa, jotka pitäisi maalata, lasittaa ja kitata. Niin ja muurin viereinen vauriokohtakin on saatu kuntoon.
Muurin viereinen vauriokohta portaikossa.
Sama kohta avattuna.
Ja korjattuna.
Vähän synkeä fiilis, mutta eiköhän se maalilla kirkastu.
 En muuten ole vieläkään stressaantunut remontista vaan innoissani. Meille  varmistui maaperän puhdistuksen aikataulu, huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa aloitetaan, joten pihamme tulee kokemaan aikamoisen myllerryksen. Tästä sisäinen puutarhurini on sekä innoissaan, että ihan hiukan kauhuissaan.

   Lisäksi olemme pohdiskelleet erilaisten sakokaivojen välillä. Meillehän tulee sakokaivot talon molempiin päätyihin. Kaupungin vesi tulee, mutta jätevedet ovat menneet sakokaivoihin ja tulevaisuudessa menevät myös. Saamme poikkeusluvan asiasta. Erikoista kun asutaan muutaman kilometrin päässä keskustasta. Sakokaivot on nyt maaperän puhdistuksen yhteydessä järkevä tehdä.

Sylvi Silkkiapina nauttimassa auringosta keinun päällä.
13 kommenttia:

 1. Itseäni alkoikin heti kiinnostamaan tuo puuhellan purku ja siirto. Mitenhän se on käytännössä toiminut? Meillä on yläkerrassa tyssin makuuhuoneessa vanha Kotiliesi ja ehkä maailman eniten haluaisin sen alakertaan keittiöön puuhellan tilalle. Hirvittää vaan koko toimenpide..Oliko teillä muurari siirtohommissa? Olisi kiva kuulla kuinka homma sujui! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan itse purettu ja muurauksen hoitaa muurari. Harmittelin tosi monesti sitä, että joku oli toisesta päästä purkanut keittiön hellan, onneksi saadaan tuo yläkerran uuni alakertaan. Jotenin tuntuu tämä puuhellan muutto-operaatio huvittvalta ;) Ilman puuhellaa en vain tule toimeen, nytkin laitoin äsken sen päälle täällä meidän nykyisessä päädyssä.

   Poista
 2. Olenkin jo odottanut postaustasi, kiva kun olet linjiolla.

  Silmäni osuivat oitis tuohon hellaan myöskin. Meillä on ollut tuollaisia kolme, ei ole enää, olivat niin rikki ja huonokuntoisia, että jouduttiin purkamaan. Ehkäpä kolmen hellan ehjiksi jääneistä osista juuri ja juuri saisi yhden kokonaisen kootuksi. Kahden hellahuoneen hellojen tilalle tuli kakluuni ja yhden paikka jätettiin odottamaan lottovoittoa, koteloitiin paikka, pohja ja horminpaikka. Vanha talo ja suuret rahareiät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa ollaa taas täällä, olen kyllä muiden postauksia käynyt lukemassa, mutta jotenkin tämä kevät on vetänyt pois koneen äärestä muihin hommiin, kivaa kun on kaivattu ;)

   Meilläkin on tuossa hellassa rikkinäisiä osia, mutta onneksi saadaan omista varastoista varaosia. Hellan muuras alkaa ensi viikon jälkeen, en malta odottaa lopputulosta!

   Poista
 3. On teillä ollut hommia! Tsemppiä jatkotöihin. Toivottavasti ei ole paljon kasveja, jotka pitää siirtää pihamyllerryksen alta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasveja ei onneksi ole siirrettävänä. Puhdistus keskittyy lähinnä talon takapihalle ja ulkovaraston taakse. Onneksi vanhat syreenit ovat turvassa tontin reunalla :)

   Nyt jatkamaan hommia!

   Poista
 4. Tuollainen remppa, niin sisällä, kuin ulkona, onkin hyvä ottaa rennosi ja turhi tressaamatta...:)
  Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 5. Minkä takia maaperää pitää puhdistaa? Kiva kuulla remppakuulumisia! Onko käynyt paljon katselijoita?
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikan entinen vuokralainen oli päättänyt dumpata eräänä yönä rakennusjätettä takapihalle ja laittoi vielä asfalttia päälle. Ihmeteltiin ekana keväänä, että minkä ihmeen takia joku laittaa asfalttia takapihalle ja sitten asia selvisikin. Sääli, että takapihalla ollut hieno koulun marjapuutarha hävisi siinä yhteydessä. Noitamaiset pääsiäiset myös sinne suuntaan!

   Poista
 6. Mulla on ollut ikävä teidän kuulumisia! Saisko teidät joskus houkuteltua meille päin? Tai kesällä saarelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) kesällä vois onnistua ja olisi tosi kivaa! Poiketkaa meille kun tänne päin satutte. Mukavaa pääsiäistä teille!

   Poista