maanantai 3. maaliskuuta 2014

Aurinkoa ja räntää
Tämä on raskainta aikaa, mutta myös hauskinta aikaa. Olen tajunnut, että on mukavaa rakentaa, se ei ole mikään väliaikainen tila vaan pysyvä ja se sopii meille.

 Aurinko pilkahteli lauantaina ja aiheutti levottomuutta kissoissa ja ihmisissä. Oli  niin ihanaa olla ulkona ja siivota metsää, rakentaa risumajaa. Oli myös väsyttävää, mutta ei vain voinut olla menemättä koko ajan ulos. Sisälle vain syömään ja sitten teekupin kanssa ulos takaisin. Nyt kun on tullut pari päivää räntää öisin olen melkein masentunut asiasta, mutta onneksi vain melkein. Huomenna lähtee kaatopaikalle risuja ja roskaa metsästä ja remonttijätettä toinen kuorma.

Remonttisuunnitelmat elää, maalämpö mietityttää ja se kuinka monta uunia muurauttaisi....

Niin ja tässä linkki meidän myytävään päätyyn!


29 kommenttia:

 1. En tiedä onko totta mutta ystäväni kertoi mikä juuri kanssa suunnittelee vanhaa hirsitaloon lämmitysmuotoa ettei maalämpö toimi vanhassa (vetoisassa) talossa ollenkaan. Kaukolämpö parempi vaihtoehto...tiedä sitten..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään saadaan enemmän tietoa ja tarjous maalämmöstä. Palaillaan siis asiaan ;)

   Poista
 2. Aivan uskomattoman ihana tuo teidän koti. Katsoin slideshouta varmaan vartin putkeen ja huomenna katson kuvat taas. Olen kyllä niiiiiiin rappioromantikko, että suorastaan ärsyttää kun meillä on niin paljon vastamaalattua virheetöntä pintaa. Toki meidän risat huonekalut vähän tasoittaa, mutta jos asuisin tuollaisessa kodissa, en varmaan viitsisi koskea enää yhtään mihinkään. Kaunis ja kerrankin jotain muuta kun valkoista ja pastellia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla! Välillä itsellä on sellainen olo, että mahtaako kukaan muu kuin me pitää tätä tarpeeksi kivana paikkana tänne muuttaakseen. Täällä oikeasti kyllä riittäisi niitä itsensä toteuuttamisen mahdollisuuksia kodin ja firman puolella :)

   Poista
 3. Minäkin täällä katselen kuvia kodistanne ja haaveilen, että jospa muutettaisiin takaisin Turkuun, meidän molempien vanhaan opiskelukaupunkiin. Enää pitäisi vakuuttaa viisi tästä hyvästä suunnitelmasta! :)

  Tsemppiä myyntiin ja remppaintoa kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä tsemppaillaan! Niin ja tervetuloa yksityisnäytölle jos vaan saat muiden päät käännettyä ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Oli ihan pakko laittaa pari narsissia tuonne kasvihuoneeseen heti kun vain aurinko vähän pilkahti :)

   Poista
 5. Tsemppiä ja menestystä myyntiin! Olisipa ihana muuttaa Turkuun...

  VastaaPoista
 6. Harmia aiheutti täälläkin se räntäsade!...ei kiva juttu, mutta nyt on taas melkein kaikki sulanut pois..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin suli kaikki pois ja nyt on luvattu tälle viikolle aurinkoa ja viisi astetta lämmintä parille päivälle. En malta odottaa eikä kissatkaan...

   Poista
 7. Juu, aurinkoa täälläkin kaipaillaan. Meillä on maalämpö tässä vanhassa talossa, kokemusta nyt 3 talven osalta. En osaa sanoa muuta, mutta kokemukset voisi varmaan olla kovin erilaiset jos olisi ihan uusia patteriverkosto, nyt maalämpö on liitetty vanhaan (-54) verkostoon ja lämmittää mukavasti alapohjaa...kyllä se kovilla pakkasilla lämmittää ihan hyvin sisällekin asti, mutta meillä on säädetty lämpö melko pieneksi muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, meillä olisi tarkoitus rakentaa vesikiertolämmitysjärjestelmä kokonaan jos maalämpöön päädytään. Nythän meillä on vain uunit ja suora sähkö. Saataisiin sitten saleihinkin lämmintä tilaa. Aurinkoa teidän suunnalle!

   Poista
 8. Kyllä teksi jo mieliupottaa kädet multaan, todellista maadoittumista :)

  Oijoi toi teidän koti ja toi myytäväpääty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kanssa toimii hyvin tuo haravoiminen ja mullan kaivaminen keväällä. Meditointia parhaimmillaan!

   Poista
 9. Ihana tuo kasvihuone ja häkellyttävän keväistä jo kaikkiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on taas sellainen hämmentävä lämmin ja aurinkoinen päivä. Kuka tekisi Wallankumouksen hommat, ruokaa ja siivoaisi kun en malta olla sisälä. Vapaaehtoiset ilmoittautukoot!

   Poista
 10. Voi ei, mä en kestä. Tuo teidän myytävä koti on niin niin ihana. Mistäköhän sitä taikoisi rahaa, että voisi muuttaa taas vanhaan puutaloon. Vaikka kyllähän tämä elämä vanhassa kerrostalossa on huomattavasti helpompaa kuin vanhassa puutalossa. Mutta jotain niin suloista tuossa teidän kodissa on. Ja nuo luokkahuoneetkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja vaikka monen silmissä tämä on työmaa, jossa on paljon puuhaa niin silti täällä on hyvät puitteet alkaa toteuttaa omia haaveita ja ideoita. Ymmärrän hyvin tuon vanhassa kivitalossa asumisen, voisin itsekin joskus asua.

   Nyt on vain vahvasti sellainen olo, että juuri nyt minun kuuluu olla tekemässä tätä ja olen hyväksynyt, että töitä riittää ja, että se kuuluu tähän elämänvaiheeseen. Mennään sellaisella "mummo mäessä" asenteella ja itse asiassa tässä matkaa tehdessäkin on ihan kivaa ;)

   Poista
 11. Alkoi tehdä mieli muuttaa teidän naapuriksenne. Niin kotoisaa ja tila täynnä mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
 12. Ensimmäistä kertaa elämässäni harkitsen vakavasti muuttamista Turkuun :) Noihin luokkahuoneisiin saisi vaikka mitä ideoitua!

  VastaaPoista
 13. Tuo rakentaminen ja vanhan kunnostaminen on semmoista elämää, mistä aina haaveilee... mutta tyydymme nykyiseen ysäri-omakotitaloomme taajama-alueella. Isäntä kun ei ole mikään remppaihminen, eikä taitais meikäläisen voimavarat riittää yksin ottaa semmosta projektia vielä kaikkien kotitöiden lisäksi. Nostan hattua teille! (Ja salaa kadehdin...) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihanaa vaikka onkin välillä vaativaa ja kyllä meitä remppanaisia alkaa olemaan yhtä paljon kuin miehiäkin. Riittää, että jompikumpi on innostunut ja, että molemmat tykkäävät vanhoista rakennuksista :)

   Poista
 14. Mikäli maalämmön perustamiskustannukset saatte teille sopivalla hinnalla, voin itse hyvinkin suositella. Meillä on entinen öljylämmitysverkosto käytössä nykyisin maalämmön kanssa, kaksi talvea on mennyt ihan mukavasti.
  Alkutaipaleella oli hitusen kylmä joo, mutta se oli oma moka kun ei otettu sitä tarpeeksi vakavasti ja tilattu huoltoa. Asetukset olivat meille siis vääränlaiset ja kun se saatiin kuntoon niin onhan se vaivaton ja mukavan tasainen lämpö :)

  Mikäli asia kiinnostaa enempikin, minulta saa tarkempiakin tietoja ison, vanhan talon sähkönkulutuksesta maalämmön kanssa. Ilmaista sekään ei ole, ja perustaminen on kallis investointi, mutta öljylämmityksen kulut pesee mennen tullen (myös kaukolämmön hinnat).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teillä muuten lisäksi kaakeliuuneja tai muita lämmönlähteitä maalämmön lisäksi? Varmasti otan yhteyttä asian tiimoilta, kiitos :)

   Poista
 15. Hiisi, linkki ei enää toimi, on tainnut siis käydä hyvin asuntokauppojen kanssa jo? Me ollaan kanssa siirtymässä maalämpöön jossain vaiheessa ja ollaan vaihdettu remontin etenemisen myötä vesikiertoinen lattialämmitys joka paikkaan, olemme siis uusineet lautalattiat. Päädyimme tähän kun entisessä kodissa kärsittiin kylmistä lattioista ja ensimmäiset 2 lasta on vetoisilla lattioilla vauvoina maanneet. No, ihan hyviähän noista on silti tullut ;D. Mutta kyllä tämä lämpö asumisviihtyvyyttä lisää. Edellisessä pistin vielä estetiikan edelle, onhan niissä vanhoissa lattioissa tietysti eri fiilis, tuoksu ja äänet.

  VastaaPoista