maanantai 24. helmikuuta 2014

Mietiskeltiin Pullan kanssa...


Pulla miettii, että  mitä ne ihmiset on taas keksinyt.


  Olen nyt muutamaan kertaan ehtinyt enemmän mietiskellä tuolla remontoitavassa päädyssä mitä kaikkia haasteita siellä on. Eniten olen miettinyt missä järjestyksessä tehdään asioita.  Jos jotain olen oppinut remontista niin sen, että aikataulutus on kaiken A ja O.
Yläkerran uunin yläosa oli betonoitu joten purkaminen  ei ollut kivaa. Onneksi löytyy varaosia.


  Tällä hetkellä olen vielä sellaisessa uinuvassa tilassa, mutta onneksi Tommi on ottanut härkää sarvista ja aloittanut yläkerran kaakeliuunin purkamisen ja  purkanut kokonaan yläkerran puuhellan. Puuhella siirretään alakerran keittiöön missä ei ole minkäänlaista tulipesää ja kaakeliuuni muurataan takaisin paikoilleen. Kaikki päädyn tulipesät päätettiin purkaa ja muurauttaa takaisin. Nuohooja on kaikki uunit tarkastanut ja ne ovat käyttökunnossa, mutta jokaisessa on pientä ja suurempaa vikaa. Päädyttiin täydelliseen uuniremppaan , koska se olisi ollut jossain lähitulevaisuudessa kuitenkin edessä ja asuessa sellaista remonttia on inhottavaa tehdä. Pöly, lika ja noki , joka uunien purkamisesta ja uudelleen muurauksesta tulee on aikamoinen.


Tähän tulee puuhella.


 Tässä remontoitavassa päädyssä huomaa sen, että talomme oli pitkään autiotalona. Koska se sijaitsee metsän vieressä ja puskia ja puita oli ehtinyt kasvaa talon lähelle ei se myöskään ollut antanut talon hengittää ja kuivua toisin kuin nykyinen kotipäätymme joka on avarammalla, korkeammalla ja auringonpaisteisemmalla kohdalla.

  Sinällään muita suurempia remonttikohteita tulevassa päädyssä ei ole lukuun ottamatta uuneja, yläkerran kattoja ja lattioita, jotka pitää avata. Kylpyhuone tehdään vanhan paikalle ja vanha kylpyhuone on onneksi jo purettu. Keittiö tehdään vanhalle paikalleen ja kierrätysmateriaaleista soveltaen.


 Ulko-ovet pitäisi vaihtaa puusepän uusiin vanhan mallisiin oviin ja ikkunoita pitäisi kunnostaa. Nämä ovat kyllä enemmän ensi kesän juttuja.
Ei tämä oikeasti niin paha projekti ole. Todellakin!


Tässäkin ihana kohta, vaikka katto piätisi kyllä maalata.
12 kommenttia:

 1. Hyvä, että olet suht koht luottavaisella mielellä, asenne ratkaisee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reippaalla asenteella mennään eteenpäin, kuten tekin siellä vauhdilla etenevän projektin kanssa , tsemppiä ;)

   Poista
 2. Teidät "tuntien" helppo nakki! :) Tsemppiä remonttiin!
  p.s. ihana tapetti, sillä meiltähän löytyy samanmoista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on yhtä kiva kuin nimensä eli " Ilo" ja jollain tavalla iloinen ja valoisa olo siitä aina tuleekin :)

   Poista
 3. Asenne onkin tärkeä. Meillä on juuri aloitettu purkamaan yläkerran lastulevykuorrutuksia ja onhan siinä hommaa, mutta hyvää mieltä tuo se, että homeiset levyt saa pois ja puu on tähän asti alla ollut kunnossa :) Hienoa työtä teillä, en osaisi kuvitellakaan, että minulta luonnistuisi tuommonen kaakeliunin purkaminen. Ei ainakaan ehjänä siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Tommilla on kokemusta aika monenkin kaakeliuunin purkamista. Itse olen lähinnä apurina mukana.Ekaa kertaa kyllä omaa uunia puretaan ;)

   Poista
 4. Aikataulutus onkin tärkeä juttu...muuten pakkaa remontit venymään...:)
  Odotan innolla kuvia rempastanne ja valmiista kodista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotan innolla! Ostaisi nyt joku tämän toisen päädyn niin päästäisiin vauhdikkaasti puuhaamaan :)

   Poista
 5. Voisitko tulla meillekin aikatauluttamaan. Tuntuu että meidän remontissa ei ole päätä eikä häntää ja kun joka paikka pitäis laittaa niin ei osaa yhtää järkeistää... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdankohan olla sitten käytännössä niin hyvä aikatauluttaja? Meilläkin tuntuu remonttisuunnitelmat leviävän käsiin ;)

   Poista
 6. Ihana asenne teillä: tehdään. Kaipaisin tuota asennetta myös tänne meidän taloon josta saisi varmasti aivan ihanan jos vain joku tulisi ja toteuttaisi kaikki minun päässäni olevat suunnitelmat: Vintin remontointi kahdeksi makuuhuoneeksi, Portaikon siirto olohuoneen puolelle ja vanhan portaikon kohdalle ihana tilava ruokakomero. wc/kylpyhuone remontti ja valkoiset laminaatit joka huoneeseen..ja pihalle kaunis huvimaja/taimitarha kierrätys ikkunoista näin aluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen tällainen puuhaaja ja kaikki pitäisi saada tietysti heti valmiiksi jos jotain aloittaa. Muuten siedän kyllä keskeneräisyyttä, mutta jos on visio ja aloittanut jonkun homman niin sitten kanssa tehdään :)

   Poista