torstai 30. tammikuuta 2014

Muutosta pukkaa...
  Jo viime kesänä aloimme miettiä ja vähän jo toimiakin sen hyväksi, että saisimme jonkun naapuriksemme. Alkuperäinen suunnitelma oli, että myisimme tämän oman päädyn, mutta sitten punnitsimme omia voimavarojamme ja sitä jaksammeko aloittaa uutta remonttia. Päädyimme myymään tuota Rehtorin päätyä, jossa kuitenkin remonttia jonkun verran löytyy. Asia ei oikein ottanut tuulta purjeisiin. Remontti tuntui lähes kaikista ylitsepääsemättömältä tai sitten lainaa ei tullut pankista. Tuntui, että oikeat ihmiset eivät kohdanneet oikeaan aikaan.

  Nyt joulun jälkeen päädyimme siihen, että laitamme oman puoliskomme myyntiin ja remontoimme itse tuon Rehtorin päädyn. Kyllähän me nyt yksi puutalohuoneisto jaksetaan remontoida. Sitä paitsi minusta elämän kuuluu olla sopiva sekoitus seikkailua ja työntekoa ja remontissahan yhdistyy nuo molemmat , vai mitä?

  Välittäjäkin kävi ja laittoi päätymme myyntiin joten  mieltä ei voi muuttaa enkä muuttaisikaan vaan tällä hetkellä olen innoissani. Lapsetkin ottivat asian positiivisena ja olemmekin jo tänne muuttaessamme sanoneet, että  emme pysty yksin koko meidän taloa remontoimaan  eikä se ole tarkoituskaan. En myöskään ole pitänyt ihanteena omistaa valtavaa taloa yksin vaikka myös yksinäisyydessäkin viihdyn. Meidän talo ei ole mikään normaali omakotitalo vaan  yhdistettyä työntekoa ja kotoilua. Kunpa saisimme jonkun innostuneen ideoita pursuilevan naapurin.

 Tiedän, että joku  pitää minua sinisilmäisenä naapuri asian suhteen ja miettii  mahdollisia riitatilanteita. Itse en antaudu  angstin valtaan vaan koen tämän asian olevan pelkästään positiivinen. Onneksi olemme eläneet vuosia eri puutaloyhtiöissä ja se jos mikä on kasvattavaa enkä mitään kokemuksistani vaihtaisi pois. Mielenkiintoista mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

36 kommenttia:

 1. Oispas ihanaa muuttaa koko meidän poppoo teidän naapuriin :)

  VastaaPoista
 2. Hmm..ja talo viellä sijaitsee täällä "meillä päin"...houkuttelevaa...:)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä ja peukut pystyssä, että oikea ostaja löytyy pian! Kaupungissa pystyy harvemmin ihan erakkona asustelemaan, joten kyllä sopu sijaa antaa!

  Mukavaa aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa myös sinne suuntaan :) Ihanteellista olisi jos meille tulisi naapuri jolla olisi joku hauska yritys jota alkaisi pyörittämään. Niin ja perinnekorjaustaidot ja viherpeukalo olisi plussaa...

   Poista
 4. Toivotaan mukavaa naapuria.

  Muistakaa laittaa kaikki sopimukset paperille uuden naapurin kanssa, se on varmin tapa pitää asiat selkeinä myös tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä , se on kaiken A & O ja molempien osapuolien parhaaksi.

   Poista
 5. Tsemppiä myyntiin ja uuteen remppaan! Meilläkin on ihan liian iso talo kahdelle ihmiselle, mutta tarkoituksena on hyödyntää ent. opettajan asunto matkailukäytössä, tuntuisi muuten ihan haaskaukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin vanhan ison kiinteistön omistamisessa ongelmana, että miten saa sen neliöt hyödynnettyä niin, että ne palvelisivat taloa ja asujaa. Meillä on nyt talossa neliöitä noin 800 ja lisäksi tuo 300 neliön ulkorakennus johon on tarkoitus remppailla tulevaisuudessa Wanhan wallankumouksen tilat. Ulkorakennus alkaa vaan näyttää aika surullliselta, että siihen tarvitsisi iskeä ihan lähivuosina käsiksi ennen kuin romahtaa kasaan!

   Matkailu onkin loistoidea, meillä tutuilla menossa samanlainen projekti!

   Poista
  2. Teidän talosta tulisi kyllä myös ihana b&b. Seudulla on kai muutama ja nyt kun olen siellä yöpynyt, ne pienet ovat olleet aina täynnä. Saattaisi olla saumaa. Varsinkin, jos lapsiperheetkin mahtuisivat kerralla.

   Poista
  3. Siinä olisi hyvä idea meidän tulevalle naapurille :) Itsellä eivät rahkeet riitä taloudellisesti ja henkisestikään toisen firman perustamiseen. Turussa on vähemmän tunnelmallisia B & B paikkoja kun taas Naantalissa niitä on tosi laaja valikoima. Nykyään myös kuulemma riittäisi pelkkä Bed ja ihmiset haluavat itse valmistaa aamupalan.

   Poista
 6. Uskon, että löytyy juuri teidän taloon sopivat ihmiset! Tsemppiä remonttiin :)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti juuri ne oikeat ihmiset tulevat vastaan! Onnea uuden remontin aloittamiseen.

  VastaaPoista
 8. Jänniä aikoja eletään! Toivottavasti saatte siihen loistotyypit!
  Ihanaa torstaita sulle ♡

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa jännittävältä. Muuten, kysyit joskus kauan aikaa sitten punaista sävyä, mikä meillä on lattiassa. No enhän mä mitään muistanut, kun vasta äsken. Sävy on TVT 0284, vaikka googlen mukaan tuo sävy olisi paljon ruskeamman oranssi. Se kuitenkin lukee pöntön kyljessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana sävy, kuuluu jotenkin vanhan ajan keittiöön puuhellan kaveriksi. Taidan pistää tuon koodin muistiin. Kiitos!

   Poista
  2. No meillä se sävy on keittiössä ja eteisessä juurikin puuhellan kaverina. En vain ymmärrä miksi se on niin erinäköinen eri kuvissa. Meillä se on tosi nätti lämmin punainen, joulunpunaisesta askel viininpinpunaiseen oli sitten Betoluxia tai Permoa.

   Poista
 10. Ennen kaikkea vanhojen talojen kanssa pitää olla realismia, joten hienoa, että olette pystyneet tekemään päätöksen, joka varmasti on ollut jo ison pohdinnan tulos. Ja varmasti jostain löytyy kivat naapurit. Toivotaan, että myös puuhakkaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä tuntuu olevan aika isot muutokset käynnissä ja suunnitelmat elävät sitä mukaan kun eteenpäin mennään :)

   Poista
 11. Luulis että ottajia on. Voi että kun tuo ois täällä pohojosessa.

  VastaaPoista
 12. Meillä miekkonen sanoi mulle kun satavuotiaan paritalomme toinen pääty tuli myyntiin että ei hätää eukkoseni, ei tänne mikään "audiperhe" tule klapeja aitasta sisään kantamaan:D ja totta puhui! kyllä vanha talo oikeat ostajat löytää! ja reippaushan tulee siinä touhutessa, kun saa aikaan itsellensä sellaisen vanhanaikaisen tunteen että tuntee itsensä tärkeäksi, kun jotkin asiat eivät tapahdu ilman oikeaa tekijää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä varmasti ihan totta. Kiitos rohkaisusta, välillä vähän pelottaa, että tänne muuttaa joku joka ei ymmärrä idyllin takana olebvan myös työtä ;)

   Poista
 13. Pistähän jakoon linkki ilmoitukseen, kun se julkaistaan - ja kovasti tsemppiä tulevaan :)

  VastaaPoista
 14. Ajattelinkin jotain tällaista kun satuin näkemään etuovessa ilmotuksen, tsemppiä kovasti, uskon että kaikki menee parhain päin :) Aika iso talo on tämä meidänkin sairaala, täytyy katsoa sitten tulevaisuudessa mitä tuleman pitää, meillä ei tosin taideta jakaa taloa useampaan asuntoon, mutta mielenkiinnolla odotan tulevaa :)

  VastaaPoista
 15. Onnea myyntiin, ja laita toki kohteen linkki tänne, niin laitetaan jakoon :)

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Ui, myönnän, että olen juuri se tyyppi, josta tuossa lopuksi puhut. Pidän sormet ja varpaat ristissä, että saatte siihen jonkun ihan huippuihanan naapurin.

  Ja jes, uutta remonttia teillä -uutta luettavaa meillä. :)

  VastaaPoista
 18. Tämä yksi mun lempiblogeistani on nyt haastettu, tuuhan kattomaan jaksatko moiseen alkaa, mä nyt ekaa kertaa vastasin tämmöseen itekin...:)

  VastaaPoista
 19. Aivan ihana blogi sinulla. Olet niin onnistunut tuomaan oikean tunnelman kuviisi. Varmaankin siksi, että tunnelma on aitoa. Tsemppiä remonttiin ja myyntiin. Tiedän kokemuksesta miten paljon noi hommat voi syödä jaksamista. Meillä on kesäksi jo kaksi isoa remppaa tiedossa..asutaan rintamamiestalossa. Huokaisu.

  VastaaPoista
 20. Onnea tulevaan! :) Täällä pian alkumetreillä ja ehkä hyvä, että vielä ei ihan tarkkaa tietoa olekkaan remontin koosta, mutta eiköhän kaikki pikkuhiljaa valkene ja totuus tule julki! ;)

  Riikka

  VastaaPoista