keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kotikolossa anti-sosiaalisesti

Aurinko tuli tervehtimään meitä tänään.
  Minun täytyy myöntää, että en ole mitenkään erityisesti jouluihminen. Olen tajunnut sen itse asiassa vasta tänä vuonna. Voin kyllä laittaa hyasintin vanhaan kivaan purkkiin ja pari jouluvaloakin. Kuusta en välttämättä ottaisi jos lapsia ei olisi.  Se ei tarkoita, että en pitäisi joulusta ja tykkäisi katsella muiden joulukoristeluita ja valmisteluita.

  Itse odotan  joulusta sitä, että saan syödä hyviä ruokia ja lukea kirjoja. Niin ja sitä, että aattona ei ole kiire mihinkään. Lumi olisi plussaa ja olisi kiva päästä luistelemaan, mutta ehtiihän sitä sitten tammikuussa jos jouluna ei lunta löydy. Aatoksi minua odottaa Tove Janssonista kertova kirja "tee työtä ja rakasta".

  Olen koittanut olla mahdollisimman paljon poissa tavaratalojen ostoshysteriasta ja olen oikein kääriytynyt pimeyteen ja kynttilänvaloon tänne kotikoloon. Olen siis tällä hetkellä
aika anti-sosiaalinen, mutta koittakaa kestää. Ainakaan joulustressi ei tule meille kylään kun pölypallerot pyörivät kotoisasti jaloissa ja lapset haluavat kuulemma syödä kiinalaista ruokaa jouluna.

  Saa nähdä saanko vielä muutaman päivän aikana kehitettyä itselleni jouluhysterian mikä on aivan mahdollista. Lupaan  raportoida jos näin pääsee käymään...11 kommenttia:

 1. Heh, toivottavasti hysteria pysyy poissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivotaan, valo alkaa taas ensi viikosta lisääntyä niin se on hyvä keino ajaa epäsosiaaliset peikot (millainen koen tällä hetkellä olevani) pois piiloistaan. Voisinkin ottaa motokseni tuon Tove Janssonin "Rakasta ja tee työtä" motokseni ensi vuodeksi! Sopivan positiivinen ja lisäksi ahkeran kuuloinen lausahdus!

   Poista
 2. Itsekään en kauppoihin ole eksynyt koko marras-joulukuun aikana. Paitsi lähilidliin ruokaostoksille, ja siellä mitään jouluhysteriaa ei ole ollut havaittavissa. Viime vuonna sain jotenkin allergisen reaktion, kun vahingossa kävin krääsäkaupassa hakemassa jotain pesuvatia tai mitä nyt vaan perustaloustavaraa. Järkytys siitä tingeltangelin määrästä oli hirveä. Ja se paheni, kun näin, miten ihmiset oikesasti ostivat sitä tingeltangelia.

  VastaaPoista
 3. Itse yritän viimeiseen asti vältellä kauppojen ja muutakin jouluhälinää.

  Rauha ja ilo ovat sitä oikeaa joulun sanomaa, ei hirveä hösä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olin Prismassa ja tulin aika pahalle tuulelle, ei siis kauppoja minulle ennen joulua.

   Poista
 4. Kaupoissa täälläkin käydään vain juoksujalkaa hakemassa pakolliset asiat. Kiva, kun viihdyt kotona, ehkäpä viihdytät meitä sen sijaan useilla blogipäivityksillä ;)

  VastaaPoista
 5. Ihan totta, parhaan tunnelman saa juuri välttelemällä ostoshysteriaa :) Odotan jo niin joulun mukanaan tuomaa rauhaa ja hyvää ruokaa. Se riittää!

  VastaaPoista
 6. Asenteesi kuulostaa oikein kivalta: Samoja aatoksia täälläkin...

  VastaaPoista