tiistai 12. marraskuuta 2013

Mymmelinä mennään


Olen alkanut kerätä kaikkea rompetta autioituneeseen kasvihuoneeseen.
 

  Olemme laskeutuneet synkimpään vuodenaikaan, mutta koitetaan taistella täydellistä lamaantumista vastaan. Sanoo nainen joka istuu yöpaidassa klo 18 illalla ja odottaa, että lapset valmistaisivat mahdollisimman nopeasti kotitekoista Dajmia...

   Olen jaksanut arkea kun tiedän, että pääsen töiden jälkeen 15 minuutin päiväunille  ja voin mennä illalla kymmeneltä nukkumaan kirjan ja lämpimän kauratyynyn kanssa. Lisäksi olen jäädyttänyt kaikki liian myöhään tapahtuvat tapaamiset, koska en viitsi lähteä pyjama päällä kaupungille kahville. Viideltä alkaa jo pimeys joten silloin kuuluu olla rantautuneena sohvalle kaakeliuunin viereen teekupin kanssa. Onneksi on ystäviä ja perhe jotka ymmärtävät.


  Meille muutti muuten uusi perheenjäsen, Matti Porista. Nyt se toimii kynttilöiden pitopaikkana kunnes saadaan se kytkettyä hormiin ja otettua vanha maali pois.
  Meillä on  Wallankumouksessa ollut aikamoista puurtamista, mutta olemme sitten puuhanneet joitain pieniä kodin remontteja eteenpäin mikä on ollut ihan piristävää. Meidän ns. työkaluille tarkoitettu tila ei ole ollut mitenkään inspiroiva, koska se on sijainnut synkässä autotallin nurkassa missä työkalut ovat olleet sikinsokin pahvilaatikoissa jo pari vuotta. 
 Nyt päätettiin tehdä yhteen saleista puutyötila pienemmille hommille ja laitettiin samalla vähän jämätapettia repsottavaan pinkopahviseinään ja otettiin sisäseinistä hirsiä esiin. Ehkä nyt rima on matalampi mennä tekemään hommia vähän piristävämpään työtilana. Työkaluja ei tietenkään olla vielä ehditty järjestää.  Nyt ne ainakin ovat nätimmässä paikassa vaikka ovatkin edelleen pahvilaatikoissa. Isommat työkalut kuten pöytäsirkkeli jätettiin synkeään autotalliin puutavaran kanssa.Tässä vielä Tove Janssonin viisautta arjen harmauden keskelle. Janssonin "Kesäkirja" toimii kanssa piristysruiskeena.


  Marraskuun päivä hämärtyi verkalleen. Mymmeli ryömi haahkanuntuvapeiton alle, hän oikaisihe jalkansa niin , että polvet naksuivat ja kipersi varpaat lämminvesipullon ympärille. Ulkona satoi. Parin tunnin päästä hän olisi parahiksi nälkäinen syömään Vilijonkan päivällistä ja ehkä häntä huvittaisi jutella jonkun kanssa. Nyt hänen ei tarvinnut tehdä muuta kuin vajota lämpimän uppeluksiin, koko maailma oli suuri haahkanuntuvapetto jonka sisään oli kietoutunut muuan mymmeli ja kaikki muu oli peiton ulkopuolella. Mymmeli ei milloinkaan nähnyt unia, hän nukkui milloin häntä huvitti nukkua ja heräsi kun maksoi vaivan herätä. ( Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu)

Sylvi tavoittaa Mymmellinä olemisen tunnelman.


11 kommenttia:

 1. Mä olen "hän nukkui milloin huvitti nukkua ja heräsi milloin maksoi vaivan herätä" -vaiheessa. Mua vaivaa marraskuu. Olen monena iltana nukahtanut lasten kanssa 19.30.

  Arki-iltaisin en ehdi mitään, blogeja luen näin kukonlaulun aikaan junassa. Omaani päivitän viikonloppuisin.

  Nauti yöppärielämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle kävisi samalla tavalla viimeistään 19.30 jos en niitä minipäikkäreitä nukkuisi. Sanoo allekirjoittanut jälleen yöpaita päällä, mutta kahvikuppi on edessä ja pian alkaa reipas kaakeliuunin Kiitolinjalle pakkailu...

   Olet kyllä ihailtavan reipas blogin päivittäjä, kiitos siitä :)

   Poista
 2. Täällä myöskin mymmeli.. kunpa voisi jäädä aamuisin sinne untuvapeiton alle edes hieman pidemmäksi aikaa.. :( Ja pötkähtää sinne takaisin heti töiden jälkeen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä siis meille kaikille ja kivaa kun palasit blogimaailmaan!

   Poista
 3. Pimeä vuodenaika on minusta juuri lepoilua ja rauhoittumista varten. Mymmelillä on ihan oikea asenne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, pitäisi vain antaa itsellleen lupa levätä kun on sen tarpeessa. Yleensä siis marraskuussa itsellä on semmoinen olo, että kaipaa lisää rauhoittumista vaikka en mistään varsinaisesta syys tai talvimasennuksesta kärsi vaan ihan tykkään molemmista vuodenajoista, silloin en vaan ole ihan niin meneväinen kuin yleensä ;)

   Poista
 4. Tsemppiä tosiaan meille kaikille! Eilen oli niin harmaa päivä, että mitään en juurikaan saanut aikaiseksi. Illalla raahauduin jumppaan kasiksi ja huh, olihan se myöhään!
  Tänään paistaa aurinko, joten nyt tankataan valoenergiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pirteänä pidän ruokataukoa, meillä ei paista , mutta on jotenkin kiva ilma kuitenkin. Tykkään tällaisesta kosteasta ja sumuisesta kelistä. Aurinkokaan ei kyllä haittaisi...

   Poista
 5. Mukavaa, että olette ottaneet Matin Porista alivuokralaiseksi...ai niin sehän on perheenjäsen....ilmeisesti joku kaukainen sukulainen...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan onnellisia kun saatiin Matti meitä ilahduttamaan ja toivottavasti myös meitä lämmitämään tulevaisuudessa ;)

   Poista
 6. Meillä oli lapsuudessa tuo samainen vihreä hauskan näköinen "polkutoukka" tuon Porilaisen vieressä ja sen renkaat aina kitisi.. Mikä kaunotar tuo teidän Sylvi! :)

  VastaaPoista