lauantai 12. lokakuuta 2013

Talviteloille


   Laittelin  paikkoja talviteloille, jos vaikka Pakkasrouva päättäisi tulla tervehtimään meitä ensi viikolla. Puutarhaletkut ja kesälelut pois, kasvihuone putsailtiin ja leikkimökkikin siivottiin ja laitettiin kiinni. Kynttilälyhtyjäkin kaivelin esille.


   Olen kahden vaiheilla pitäisikö laittaa itsensäkin talviteloille vai ottaisiko tsemppaus vaiheen päälle ja remppaisi talvellakin? Tällainen ajatus ei yleensä tule mieleeni vaan ollaan aina remontoitu. Talvella sisällä ja kesällä ulkona.

  Jotkut masentuvat syksystä, itse taas innostun ja tulen suorastaan energisemmäksi kuin kesällä. En koe syksyä kaiken päätöksenä vaan katselen värikkäitä lehtiä puissa onnellisena ja mietin miten upeaa on, että siinä nuo puut vaan menevät talvilevolle ja sitten taas keväällä heräävät entistä upeampina.

  Ainakin sitä voisi alkaa nukkumaan enemmän. Voisinkohan lisäksi oppia elämään niin, että joka toinen viikko tekisi remonttia ja joka toisena vaan keskittyisi lepovaiheeseen? 

8 kommenttia:

 1. Minä olen jotenkin niin perustouhukas ihminen, että talvilepo kuulostaa hyvin kaukaiselta. Voisin kyllä miettiä, että aamusta ja illasta ottaisi ylimääräisen tunnin levolle. Mutta liike tuo energiaa... ainakin mulle!

  Tuo teidän kasvihuone näyttää niin ihanalta. Minä jo täällä huolin, että kuinka se selviää talven lumitaakasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään jaksa kauan paikoillani olla, mutta nyt on ollut jotenkin liikaa Wallankumouksessa raskaampaa työtä ja sitten sen jälkeen kotona ei millään jaksaisi remontoida. Kudinpuikot, tee ja sohva tuntuvat kovin kutsuvilta :)

   Poista
 2. Sama täällä. Tykkään kaikista vuodenajoista, mutta syksy on vaan jotekin se minun juttu...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on juuri sopiva vuodenaika pohdiskeluun ja kotiin käpertymiseen.

   Poista
 3. Ehkä se remppataukokin tekee joskus hyvää? Ai että tuo tekemänne pieni ja sievä kasvihuone on niin herkku. Se on ollut usein mielessäni ja varmaan taas ensi keväänä erityisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi kyllä, mutta luulen, että vuoden loppuun saakka on pakko tsempata.Meillä on muutama juttu tekeillä , kerron seuraavassa postauksessa ;) Pari päivää per viikko voisi kyllä koittaa pitää remppavapaana. Onnistuisikohan?

   Poista
 4. Syksyisin minäkin saan potkua, kevät taas on sitä tahmaista tarpomista mutta onneksi on yleensä se tilanne että ei tarvitse rempata joka viikko, tai edes joka kuukausi. Teidän kasvihuone on tosi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikille kasvihuonekehuista, välitän ne Tommille :)

   Poista