maanantai 28. lokakuuta 2013

Selviytymistä ja Kummitustarinoita,niin ja Kassapiste

Kaivattu kassapiste


 Ihan ensiksi jaan ilouutisen siitä, että ollaan  vihdoin kahden vuoden odotuksen jälkeen saatu rakennettua kassapiste, jihuu!

  Jokaisen kesän loppuessa unelmoin hetken keskuslämmitteisessä kerrostalossa asumisesta (kuten varmasti olen joskus maininnutkin, taisi olla viime syksynä ;) )  Mietin sitä, että ei tarvitsisi paperoida ikkunoita, lämmittää uuneja unenpöpperöisenä kuudelta aamulla eikä miettiä lumen luontia. Pohdin sitä onko tämä talo tosiaan minulle paineita lisäävä tekijä? Olisinko iloisempi ihminen kun voisin elää ilman velvollisuuksia rakennusta kohtaan? Niin ja miksi ylipäätään haluan elää näin?

 Eilen illalla se taas valkeni kun olin saanut illalla tehtyä viikkosiivouksen, hakattua halkoja ja lämmitettyä uunit ja tehtyä vielä aamulla aamupuurot ja päivällä ruuan puuhellalla, että "Vau, täällä sitä vaan selviydytään!" No, ehkä apunani on sähkö, öljylamppuja meillä ei sentään ole, niin valaistus toimii ihan minusta riippumatta ja sähköpatterinkin voisin laittaa päälle haluttaessa eikä tuo puuhellalla tehty kasvisruokakaan ollut omalta maalta vaan Prismasta. Ymmärrätte silti varmasti onnellisuuden tunteeni siitä, että tunsin eläväni symbioosissa taloni kanssa ja miksei jopa luonnon kiertokulun kanssa. Eli siis olen onnellinen valitsemastani tiestä, mutta on pakko sanoa, että vähän stressiä pukkaa kun meillä on muutama tuikitärkeä homma hoitamatta talven varalle. Ei ehkä olisi pitänyt loikoilla niin paljon meren rannalla kesällä, mutta pakkohan sitä henkistäkin pääomaa on jostain voitava hankkia. Meillä olisi hormin korjausta, salin ikkunoita laittamatta paikoilleen ym. Apua, niin ja lisäksi täällä on myrsky ja ulkovaraston kattokin vähän vuotaa, mutta tosiaanhan olen onnellinen vanhassa talossa asuja, ihan totta!

 Sitten tiedotusluontoista asiaa! Koska, emme ole saaneet ketään innokasta yrittäjää tuonne meidän talon toiseen päätyyn alamme pitää siellä luentoja. Luennoissa tulee olemaan perinnekorjausta ja lisäksi mielenkiintoista historiallista tarinointia esim. Turun historiallisissa wanhoissa taloissa asuneista henkilöistä ja myös Kummitustarinoita on luvassa. Ehdotuksia luentojen aiheista otetaan vastaan ja tilaa voi myöskin vuokrata kurssituksia ym. varten marraskuusta eteenpäin, jos jollain on sellaisen tarvetta. Luentojen päivämäärät löytyvät meidän nettisivujen alusta.

   Hauskinta asiassa on se, että saatiin turkulainen antiikkiliike Arts & Design yhteistyöhön ja he sisustavat rehtorin päädyn luentohuoneen omilla myytävillä tavaroillaan. Tavaroita pääsee siis katselemaan ja ostamaan luentojen yhteydessä ja aina kun Wallankumous on avoinna. Itselleni tulee mieleen meidän luennoista ja Arts & Designin tavaroista Hercule Poirotin murhamysteerit. Laitan kuvia kun Hercule Poirotmainen sisustus etenee.Ihanaa tunnelmaa luvassa luentojen lomassa.


 

11 kommenttia:

 1. Kummitustarinat kiinnostavat aina:) Pitsihuviloiden tarinat samoin.

  VastaaPoista
 2. Samaa olen pohtinut...siis miten helpolla pääsisi kerrostalossa ja jopa rivarissa, mutta kyllä omakotitalo vaan on se juttu...ainakin viellä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tsempaillaan ihanassa aamuauringossa ja koitetaan karkottaa synkeät mietteet tekemättömistä hommista :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eikä tarvitse kuntosalille lähteä kun roudailee rakennustavaraa ja halkoja ;)

   Poista
 4. Tuo lippupiste on karkki! Ehdottomasti karkki!

  Onnittelut uusille urille talonne käyttöasioissa. Idea on tosi hyvä. Enpä malta odottaa kun pääsemme muuttamaan alueelle. Jovelasta ei ajele sinne kuin reilun puoli tuntia, joten hyvinkin saatamme aineellistua jollekin luennolle :)

  VastaaPoista
 5. Haastoin sinut. Olitsitko valmis mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynkin kurkkailemassa, voisin kaivata elämääni haastetta ;)

   Poista