maanantai 16. syyskuuta 2013

Tehoneliöitä


  

Kuten aiemmin kerroinkin olemme taas roudanneet "makuuhuoneemme" uuteen paikkaan. Nyt siis majailemme olo/ruokahuoneen nurkassa ja se on itse asiassa toiminut ihan hyvin, koska huone on elektroniikasta vapaa huone. "Makkari" on taas erotettu ihan vaan tuollaisella sermillä josta aikaisemminkin olen kertoillut. Sehän on tehty neljästä vanhasta kolmiruutuisesta ikkunasta. Tuntuu, että voisin alkaa jalostamaan tuota kyhäelmä makkaria vielä vähän pysyvämpään muotoon. Nytkin laitettiin vanhasta laudasta alaosa ja kiinnitettiin hökötys kattoon vähän paremmin. Ajattelin tuohon vielä jonkunlaisia pariovia kiinni.
  Huomenna tulee nuohooja ja aletaan varmaan pikkuhiljaa availemaan lämmityskautta. Vielä ei ole paljon sitä asiaa tarvinnut murehtia.


 Pitäisiköhän tehdä seuravaksi blogipäivitys lämmitysaiheisesta jutusta, vaikka puuhellan laittamisesta syyskuntoon? Meillä kun ei remonttirintamalla paljoa tällä hetkellä tapahdu...

17 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kannatan lämmitysaiheista vinkkisarjaa ja naakanpesien poistostakin voisi kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naakanpesät osaakin olla ärsyttäviä. Meillä juuri ensimmäinen syysmyrsky joten ajatukset alkavat jo siirtyä kaakeliuuneihin ja puuhellaan.

   Poista
 2. Tee juttu siitä! Omalla, rennolla otteellasi. Luen mielelläni;)

  VastaaPoista
 3. Tee tee! Meillä on keittiön puuhella jo kovassa käytössä, emmekä tiedä miten sitä pitäisi huoltaa ja putsailla. Olisi tosi mielenkiintoista lukea vinkkejä. En edes tiedä, miten levyt kuuluu oikeaoppisesti nostaa pois paikoiltaan. Omenasörsseleitä tehdessä hellaan paloi myös sokeria kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos voisi olla hyödyksi vaikka en mikään asiantuntija olekaan vaan käytännön kautta oppinut. Kaakeliuunit ja hellat on kyllä ihania kun ovat niin kauniita katsella ja niiden lämmössä on ihana lämmitellä. Kauniita hyötyesineiltä siis parhaimmillaan :)

   Poista
 4. Ihania tehoneliöitä! Ja tosi-ihana keittiö tuossa ed. postauksessa. Ja hah, maali-oraakkeli! Mä pidätän sen tittelin kyllä tiukasti itselläni meidän huushollissa. Ja jopa vaikka mies lavastaja onkin eli "jotain tuon visuaalisuuden päälle ymmärtääkin", on työkoneet nyt jaettu meillä näin. Mä tykkään suunnitella kotia (joku funktio kotiäidilläkin pitää olla) ja mies saa suunnitella sitten kodin ulkopuolella. Onneksi olemme jakoomme ihan tyytyväisiä ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanalta näyttää! Tuo vihreä lattia on tosi hieno, terkkuja sille oraakkelille!

  Teillä on ihanasti väriä ilman että tulee sellainen megahuvikumpu-fiilis!

  Ja minä luen mielellään kaikenlaisista arkisistakin aiheista kauniilla kuvillasi säestettyinä!

  VastaaPoista
 6. Tosi tosi kivalta näyttää. Tee ihmeessä uunipostaus, hauskaa vertaulua. Tuo vanha kaakeliuunilehtinen näyttää mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaakeliuunilehtinen on vuodelta 1929 ja siitä on tosiaan voinut valita sopivan uunin ja tilata, vähän niin kuin meillä nyt Anttilan mainoslehti ;)

   Poista
 7. Lämmitys olisi ajankohtaista, meilläkin jo kaivettiin villasukat esille vaan ei henno maalämpöpumppua vielä potkia käyntiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös villasukat jalassa, nyt oikeastaan ensimmäinen syksypäivä. Sataa ja on harmaata...

   Poista