keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Haluaisin elää sadussa...Kesäaamu meidän keittiössä

  Olen aina ihastellut siirtolapuutarhamökkejä. Nyt olen vasta päässyt sellaiseen kunnolla tutustumaan kun ystäväperheemme hankki siirtolapuutarhamökin omakseen. Mitä suloisempia pikkuisia mökkejä, hyvin hoidettuja puutarhoja ja ainutlaatuinen maailma kesäisin.

   Kaikkeahan ei tarvitse omistaa, mutta jos asuisin kerrostalossa hankkisin tuollaisen kesäkeitaan itselleni välittömästi. Ihaninta mökkien lisäksi ovat tietysti puutarhat joissa kaikissa on vanhaa perennaa ja pikkuiset kasvimaat. Kaikki on niin ihmisen kokoista eikä näin ollen tule stressiäkään esim. ulkomaalauksesta kun sellaisen tekisi koko taloon yhden viikonlopun aikana. Oi, ihanuutta ajatellakin!

 Mikä noissa mökeissä viehättää?  Ainakin itseäni ihastuttaa  tuo leikkimökkimäisyys. Tunnelmassa on jotain niin rentoa kun kaikki ovat siirtyneet ihan oikeasti lomailemaan ja tankkaamaan akkuja. Puutarhoihin voi kuvitella Alibullenin neidit kahvittelemaan ja syömään mansikkakakkua. Aina välillä mieleni valtaa halu olla taas lapsi ja silloin parasta olisi asua tuollaisessa mökissä. Tosiasiahan on, että kaipaisin elämääni vapautta ja sitä, että voisi elää kuin sadussa. Tai sitten haluaisin olla lapsi jälleen.

  Mitä tässä turhia haaveilemaan. Voisihan tuollaisen pienen pihapiirin toteuttamisen aloittaa tänne omaan pihaan. Meidän piha on vaan niin kurjassa kunnossa ja lisäksi olen onneton puutarhuri joten olen oikeasti ajatellut rajata itselleni ensi kesäksi pienen ns. harjoittelualueen jonka koetan saada jonkunlaisen näköiseksi. Lisäksi voisin löytää sisäisen lapseni viemällä itseni lököttelemään meren rannalle kiireettömästi, ilman aikatauluja ja murheita.


Portti satumaiseen kesätunnelmaan vartiokissoineen.

10 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo harjoittelualue! Meilläkin on niin suuri tontti, etten ole jaksanut yrittäkään sen kanssa mihinkään puutarhaunelmiin ryhtyä. Pahoin pelkään, että periytyy seuraaville asukkaille pitkälti meitä edeltäneiden mallissa...

  VastaaPoista
 2. Meilllä on tässä lähistöllä talviasuttava siirtolapuutarha-alue, vaikuttaa todella idylliseltä paikalta.

  Harjoittelualue kannattaa aloittaa perinteisllä suomalaisilla perennoilla ja muilla varmakasvuisilla kasveilla. Eipä aikaakaan, niin piha on niitä täynnä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joitain suomalaisia perennoja jo kasvaakin. Meillä vaan alkaa viimeistään ensi vuonna aika mittava maanpuhdistusoperaatio, joten ahdistaa kun ei pääse puutarhaan puuhaamaan.Onneksi on kasvihuone!

   Poista
 3. Heippa. Pikkupirtin Lotta blogista tänne löysin ja lukijaksesi liityin...AIVAN ihana blogi...:)

  VastaaPoista
 4. Kyllä teidänkin koti aika satua on, suuremmassa mittakaavassa vaan =) Mutta ymmärrän yskän, siirtolapuutarhamökit ja -pihat on todella hallittavissa olevia alueita. Itsekin kun asuu isossa vanhassa talossa, välillä todella nauttii kesämökin paristakymmenestä neliöstä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pitää keskittyä oman kodin hyviin puoliin ;) Pitäiskö tehdä leikkimökin ympärille minipuutarha?

   Poista
 5. Ihana portti joka johtaa houkuttelevaan puutarhaan. Minä pidän vähän sellaisista villiintyneistä puutarhoista. pakko pitääkin, kun oma on aika villiintynyt myös. Ihan päässyt sellaiseksi laiskuuttani ja taitamattomuuttani.Kaunis keltainen tapetti keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villiintyneet pihat on ihania, ruusuja,syreenejä rönsyilemässä, mikään ei ole ihanampaa.Tapetti on nimeltään "Ilo"

   Poista