torstai 2. toukokuuta 2013

Terveiset rakennustelineiltä!


Mökkihöperöksi ollaan tulossa...

Terveiset tällä kertaa rakennustelineiltä! Vappupäivänä oli niin hyvät kelit, että päätin aloittaa salin ikkunoiden ja karmilistojen maalauksen. Meidän talossahan on ollut ja on edelleenkin epämääräisen väriset ikkunalistat, sellaiset ei minkään vihreät. Tai no myrkynvihreä voisi olla kaunis sana sitä väriä kuvaamaan. Oltiin ajateltu pysytellä vihreässä vaikka se ei tosiaankaan ole ollut talon alkuperäistä väritystä. Nyt kuitenkin löysin vanhan roosan sävyä maalia rapsuttaessani ja pakkohan se oli testata.


  

  Oi mikä wanha huvilaidylli-fiilis tuli pelkistä listojen maalauksesta, lisäksi maalasin samalla sävyllä nuo karmin näkyvät puuosat. Nyt tietysti tuo ulkoverhoilu näyttää entistä kammottavammalta , mutta sille ei ehditä tehdä mitään ainakaan vuoteen. En nyt sitten tiedä laittaisinko pelkät salin ikkunalistat tuolla vaalealla roosalla vai myös meidän omankin päädyn ikkunat? Tuntuu jotenkin, että tuosta vaaleanpunaisesta lähti virtaamaan ihan erilaiset energiat! Vihreästäkin tykkään, mutta jotenkin tuon ulkoverhoilun vaniljan sävyn kanssa se on niin kylmä ja luotaantyöntävä. Itselleni tulee nykyään pellavaöljymaalista kesäinen olo, olenkohan liian monta kesää istunut rakennustelineillä maalaamassa?


  Kasvihuone on melkein valmis kasviasukkaiden muuttoa varten. Onneton, hieman auringossa kärventynyt Basilika siellä jo kököttääkin. Ajattelin muuten mainostaa ( vaikka itse vanhojen rakennustavaroiden kauppias olenkin) miten edullinen tuollainen itse tehty kasvihuone on , purkutiiliä muutama, muutama yksiruutuinen ikkuna ja rautakaupasta parilla kympillä puutavaraa, murto-osa kaupasta ostetun hinnasta. Aikaa meni  pari päivää. Lisäksi saa juuri sellaisen kuin itse haluaa  eikä kenelläkään varmasti ole samanlaista. Muutamia yksityiskohtia puuttuu vielä kun molempien aika menee edelleen kaakeliuunien parissa.Tämä espanjoletti tulee oven.

Olen nimittäin kiipeillyt tänäänkin tuli hännän alla edestakaisin vesisaavin ( jossa kaakeliuunin palat vettyvät , että saan tiilet sisältä pois kun pakko on töitäkin tehdä...) ja rakennustelineiden välillä (  sutien pellavaöljymaalia ja kittiä, kun se on niin kivaa ja sitä haluaisin oikeasti puuhata enkä putsata niitä kaakeliuunin palasia ). Huomenna rumba jatkuu...
 

4 kommenttia:

 1. Kiitos tunnustuksesta! :) Ja aivan supersoma kasvihuone! Täälläkin kuukakuden päästä rakennustelneille.. tosin ei vielä niin mukavaan puuhaan kuin maalaaminen vaan rappaaminen :/

  Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vain itsellesi kun saan blogiasi lukea :)Rappaaminen kuulostaa mielenkiintoiselta, en ole muuten itse koskaan rapannut.

   Poista
 2. Aivan hurjan suloinen kasvihuone! ♥ Voin kun saisi itsekin tuollaisen projektin joskus aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kasvihuone ! Meillä tuollainen projeksti alkaa jo toivottavasti tänä kesänä !

  VastaaPoista