lauantai 18. toukokuuta 2013

Kärpästen pörinää ilmassa, mutta myös Rajuilma uhkaa


Ihana 50-luvun kirja joka on ihan pakko lukea tänä kesänä! Näkymä toisen päädyn ikkunasta.

 Meillä on ollut Wallankumouksessa ekaa kertaa työharjoittelija. Saa nähdä onko myös viimeistä kertaa kun on tämän kuukauden läpikäynyt. Inventointia ja tavaroiden rahtaamista on ollut kiitettävästi viime viikkoina. Siis Tommilla ja työharjoittelija Kirsillä. Minä, talon valtiatar olen kuljeskellut onnellisena maalisissa housuissa suurimman osan aikaa ja remppaillut.


Meillähän on nyt tuo toinen opettajien pääty omassa käytössä, joka tähän asti on ollut vuokralla. Siellä olen huonolla ilmalla maalannut kahteen kertaan Uulan mintunvihreällä lattiat ja hyvällä ilmalla remontti on jatkunut ulkosalla. Kuvat kertokoon puolestaan. On niin villiintynyt olo tästä kärpästen pörisemisestä ja perhosten lentelystä, että hyvä jos malttaa nukkua! Tuonne toiseen päätyyn voisin muuttaa asumaan, ihan oikeasti. Tarkoitushan oli vain tehdä yövieraille paikka, mutta nyt taidan itse muuttaa sinne.
 
Meillä kyllä tuo rajuilma mahdollisesti uhkaa ihan todellisuudessakin kun ukkosta on luvattu, eka kesäukkonen, mahtavaa!


Kaksi mansikan taimea vanhassa korin rähjässä.

30 kommenttia:

 1. Täällä jyrisee!

  Mä just mietin, että voisinkohan mä muuttaa tuonne "opettajien päätyyn". Sen verran huonosti sujuu taas tämä lasten nukkumaanmeno. Ihanalta teillä kyllä näyttää!

  Työniloa ja lisää kärpästen pörinää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just katsoin niin meidän ukkostamisen pitäisi alkaa huomenna kolmen jälkeen. Tervetuloa vaan meidän latautumis-meditaatio päätyyn! Jokaisella äidillä pitäisi olla oma lataamo ;)

   Poista
 2. Meilläkin jyrisee.

  Keittiön pinkopahvit ovat vettymässä.

  Olen siirtänyt raparpereja paikasta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin siirrellään juttuja paikasta toiseen, esim salaattilaatikkoa ja pelargoneja ruukusta toiseen. Pinkopahvitus on oikeasti kivaa :)

   Poista
  2. Pinkopahvitus alkaa olla kivaa, kun sitä lakkaa jännittämästä hillittömästi...

   Poista
 3. Taivas on alkanut tummua meilläkin. Onneksi tuli leikattua pahimmin voikukilla uhkaava osuus nurmikosta, vaikka aika koville aloittaminen ottikin. Ihana muuten tuo kasvihuoneen ikkunansulkijasysteemi. Näitä ei Suomessa paljon näe, valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pitkäripasulkijat tai espanjoletit ovat ihania. Suomessa löytyy jonkun verran niitä kaupungeista , mutta aika tuntemattomia ovat Suomessa.

   Poista
 4. Tuosta Uulan puulattiamaalista haluaisin kysyä. Onko se mielestäsi hyvää? Olen googlannut lattiamaaleja, ja aika paljon vaikuttaa olevan sellaisia mielipiteitä, että Uula kestää kuivua ikuisuuden ja vaaleat sävyt kellastuvat. Meillä on mielessä valkoinen lattia. Mietin, että olisiko Permo tai Betolux parempia, kun tekee valkoista lattiaa. Eivät ole ilmeisesti hengittäviä, mutta lattiassa on kyllä rakoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tykännyt Uulan lattiamaaleista, nyt kesti puolitoista vuorokautta kuivua eka maalikeros ja toinen vuorokauden.Maalin kuivumiseen vaikuttaa niin monet asiat, ilman kosteus ym.

   Onhan noita muitakin vaihtoehtoja kuin vaan rautakaupan Permo ja Betolux. Kysäisepä tuolta Lundagårdista millä maalilla he ovat maalanneet. Muistaakseni Ottosonin maaleilla, se voisi olla kanssa yksi hyvä vaihtoehto.

   Poista
  2. Täytyy googlailla lisää. Tosin voisihan se olla muutakin kuin valkoista... Ihanalta näyttää tuo teidänkin valitsema sävy :)

   Poista
  3. Minä olen aika sokeasti luottanut Uulaan, mutta nyt sekin on tainnut joutua luopumaan joistakin vanhoista hyvistä aineksista ja laatua moni epäilee. Olen silti vielä maalaillut noilla, koska meillä ei ihan lähellä ole nopeasti iskevään maalausintoon tarjolla oikein muita perinnemaaleiksi luokiteltavia. Meillä on myös vaihdellut kuivumisajat lattiamaalissa tosi paljon, pohjan ja ilman lämpö- ja kosteustilan mukaan. Joskus mennyt melkein viikkokin kuivumiseen (saati siihen, että on uskaltanut huonekalut tuoda paikalle).

   Huoneet näyttävät niin kotoisilta, ihania!

   Poista
 5. Jestas miten ihanan näköistä. Voisin muuttaa kesiksi teille!

  ONko tapskut muuten tapettitalon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettitalon on ja eikun meille vaan kesiksi talkootöihin ja nukkumaan tuonne ihanaan päätyyn ;)

   Poista
 6. Tuonne olisi varmaan muuttajia! Kaunis sävy lattiassa kertakaikkiaan.

  VastaaPoista
 7. Tää on kyllä vaan niin ihana huusholli että!! :)

  VastaaPoista
 8. ps. Ihania ajatuksia tuossa edellisessä postauksessa ikkunoiden kunnostuksesta! Meillä apinamies kunnosti kesäkodin ikkunat itse yhden talven aikana ja manattiin yhdessä ammattilaisten järkkyjä hintoja. Vintin ikkunat hän kunnosti paikallaan. Ja tyytyväinen talo huokaa meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma jälkeni ei tule ikinä vastaamaan ammattiosaajan jälkeä, mutta meidän talon on nyt tyytyminen tähän tällä kertaa ;)Olisi kyllä ihana palkata ammattilainen asialle.Toisaalta on hienoa, että oppii itse kunnostamaan omaa taloaan ja tuntee sen eri sopukat.

   Poista
 9. Oi, näyttää niin rauhalliselta ja seesteiseltä. Minäkin tarvisin tuollaisen "lataamon" itselleni tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut taas sellaista haipakkaa, että pitäisi varmaan mennä tuone toiseen päätyyn latautumaan.

   Poista
 10. Voih, ihanan kaunista ja rauhallinen tunnelma siellä, noita kuvia tulen kurkkaamaan kyllä vielä uudestaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että näyttää rauhalliselta ja tuolla tulee kyllä seesteinen olo. Meidän kotipäädyssä on omat hyvät puolet, tuolla taas on ihana metsä vieressä joka rauhoittaa kun vaan katsoo ikkunasta ulos.

   Poista
 11. Silmä lepää :)
  Eteenkin toi kuva, missä näkyy vihreää ja keltaista tapettia...aah! Mun ihan lempivärit tapeteissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sun tapettien kanssa aika samaa kaliiperia;) Ihanan valoisat ja rauhoittavat vaikka summanmutikassa silloin valitsin.

   Poista
 12. Leppoisan tunnelmallinen kirjoitus :) Tänään oli Turussa vähän samanlainen tunnelma. Ihana kesäpäivä, mutta kokoajan sadetta vähän odotti. Ja tulihan se sieltä.

  Oliko teillä lattiat noin hienossa kunnossa vai millä maalilla & sävyllä olette ne käsitelleet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattiat on kaivettu esiin muovimattokerrosten alta ja niitä on jouduttu paikkailemaan uusilla lankuilla. Maalattu Uulan mintunvihreällä ;)

   Poista
 13. Uusi lukija ilmottautuu...Oih ja voih mitä kaikkea ihanaa teillä onkaan...:)

  VastaaPoista
 14. Ihana tuo kasvihuone.. ja kaikki <3

  VastaaPoista
 15. Voi jeeeeeeeeees miten ihanaaaa! Niin ihanat tapetit ! :)

  Ja minttu lattia on meilläkin alakerrassa. Permolla maalattu. Yläkerrassa Betoluxilla. Permo parempi. Jos kysytään mielipiteitä meinaan :)

  VastaaPoista