maanantai 1. huhtikuuta 2013

Tuonenkielo

Vaihdoin Tuonenkielolle jo vähän kauniimman ruukun, pitää kuvata se seuraavaksi. Mau sitä paitsi varastaa aina koko estradin eli seuraavaksi kuvaan pelkän kasvin.  Ihanan dramaattinen otsikko, vai mitä? Sain siskoltani uuden huonekasvin Tuonenkielon ja kasvin nimi ja olemus on  sen oloinen, että tulen siitä hyvälle tuulelle. Vähän draamaa ja synkkää gotiikkaa välillä tarvitaan.Vuosia sitten olin hyvä noiden huonekasvien kanssa, mutta nyt lasten, kissojen ja vanhan talon kanssa olen tullut vähän tuon otsikon mukaiseksi kasvien kanssa. Jotenkin kun saa kaikki kolme lasta ja kolme kissaa hoidettua niin huonekasvirassukat unohtuvat pölyttymään. Ehkä Tuonenkielon kanssa käy vähän paremmin. Mistäköhän tuo nimi on tullut? On kuulemma ihan perinteinen wanhojen talojen huonekasvi ollut.

  
    Meillä on paistanut joka päivä aurinko ja kävin jo koerapsimassa skrapan kanssa meidän talon ulkoseinää ja haravoin lumen alta paljastuneita kohtia, mutta se oli pakko lopettaa kun alkoi tulla esiin tokkuraisia Nokkosperhosia ja Leppäkerttuja. Niiden heräämisaika ei taida olla ihan vielä... Leikkasin ruusupuskankin, toivottavasti rassukka ei pahastu aikaista leikkausajankohtaa. Ruusun parturointi oli pakko tehdä kun siihen pystytetään pian rakennustelineet. Aloin kyllä katsoa ruusua sillä silmällä, että sen voisi kyllä siirtää pois talon seinustalta. Haluan hoitaa tuon ruusun mahdollisimman hyvään paikkaan jos siihen siirtoon päädytään kun se on melkein ainoita kukkivia kasveja meidän pihassa.

  Ehkä tämä on tarkoitettukin, että itselleni ei tullut talon mukana ihanaa villintynyttä salaista puutarhaa, kun onneksi on tuo metsäkaistale vieressä. Itse rakastan isoja puita ja metsiä. Puita ja sammalta ei tarvitse edes hoitaa, paitsi halaamalla. 

2 kommenttia:

  1. Tuonenkielo on kaunis sana ja runollinen nimi.

    VastaaPoista
  2. Muistaakseni on hyvin kestävä kasvi, joka sietää varjoa.

    VastaaPoista