maanantai 15. huhtikuuta 2013

Huithapelin terveiset yläilmoista!


  Toivoisin olevani sään puolesta lentokoneessa, mutta sen sijaan nämä yläilmat ovat olleet meidän salissa. Huonekorkeutemme on tosiaan aika hulppea salien puolella. Tämä remontin alla olevan salihan on ollut opettajien ja koulun välinen eteisaula. Huonekorkeutta on noin 4 metriä. Siellä neljän metrin korkeudessa olen killunut ja tapetoinut.

  Haluan nyt varoittaa, että kukaan ei seuraisi esimerkkiäni ja muistutan , että en ole ammattilainen näissä perinnekorjauskorjaus asioissa vaikka vanhoista rakennustavaroista jonkun verran tiedänkin. Minusta on mielenkiintoista  huomata miten ovela lavastaja minusta on tullut vuosien myötä. Näette kuvasta kun liian vähällä tapettimäärällä varustautunut tapetoija jättää kohdistuksen tekemättä ylimpään nurkkaan säästääkseen tapettia. Ovelasti huijaten hän laittaa tapettisiivun kohdistamatta sinne ylös. Eläköön huonekorkeus!  Silmä ei enää näe tuota valekohtaa. Tommi ei tykkää kun teen vähän kiertäen näitä juttuja,  mutta tärkeintähän, että  ihminen on onnellinen remonttia tehdessään. Tärkeintähän on omasta milestäni se , että materiaalit ovat hengittäviä. Asioista ei saisi tehdä liian saavuttamattomia niin, että ihmiset eivät uskalla enää ottaa maalipensseliä käteensä. Jokainen remontoi tavallaan ja on oikeastaan hauska ajatella mitä joku ajattelee vuosikymmenien päästä tästä  huolettomasta remontoijasta kun huomaa tapettiliuskat tuolla katonrajassa...

Tuossa missä on hirttä näkyvissä on vanha oviaukko ja se palautetaan. Komeron ovikohtaan tulee pariovet tai lasiovi. Sähkökaappikohtaan tulee luultavasti vanhoista peiliovista kaapistot. Katsokaa ylänurkkaa, kohdistuksen puuttumista ei näy, ainakaan jos ei tiedä katsoa...

Ai-jai miltä täällä neljän metrin korkeudessa näyttää, sunnuntairemontoija on taas päässyt iskemään!
  Muutenkin myönnän olevani aika huithapeli ja myös epälooginen esimerkiksi tapettia tilatessa. Lasken aina tapettimenekin alakanttiin ihan tahallani enkä voi syyttää kuin omaa pihiyttäni. Ajattelen aina ihmeen tapahtuvan ja viimeisen tapettirullan riittävän loputtomiin. Tyhmäähän se on, tiedän. Myöskään seinän pohja ei ollut mistään perinnekorjauskirjan ohjeiden mukainen. En jaksanut alkaa pahemmin vanhoja pinkopahveja availemaan ja uudelleen kiinnittämään , mistä syystä pinta on vähän möykkyinen. Onneksi kunnollinen kuviollinen tapetti on anteeksiantava ja vanhassa talossa kuuluu vähän pinkopahvien repsottaa, eikö vaan?

 Mielenkiintoisia  muuten nuo paperitapetit. Rautakaupoissahan myydään kaikenlaista paperitapettien nimellä ja niihin ei kannata langeta, sen tämäkin huithapeli tietää. Uusimmassa Perinnemestarin rintamamiestalo- kirjassa on mielenkiintoista tietoa ja testaustakin paperitapettien hengittävyydestä. On upeaa, että meillä Suomessa on edelleen tapettitehdas, mistä mekin aina tilataan lukuun ottamatta näitä neljää rullaa Morrisia.

Onneksi tuli tämäkin tapetti laitettua ja seuraavaksi paneelien vääräoppista maalausta, kuitenkin hengittäviä maaleja käyttäen.

24 kommenttia:

 1. Kiitos näistä pienistä vääräoppisuuksista ja huithapeluuksista. Omat synnit tuntuvat ihan aavistuksen vähemmän pahoilta kuin aiemmin. :D

  Neljän metrin korkeudessa tapetoiminen ei muuten kuulosta ollenkaan houkuttelevalta tai turvalliselta jutulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on mukavaa, että voin auttaa muita omalla huonolla esimerkilläni ;)

   Tuosta työturvallisuudesta voin myös kertoa jossain vaiheessa, se on ihan oma kertomuksensa. Meillä on kolmet muut tikkaat jotka ovat tosi tukevat, mutta nämä joilla ylettyy neljään metriin, hmm. Pelkään aina niihin kiivetessäni, että ulko-ovelle kolkutta Tukesin virkailija joka hakee hengenvaaralliset tikkaat pois...

   Poista
 2. Huithapeli saakin olla :D

  Paperitapetit, siis oikeat paperitapetit vaan ovat niin ihania, niissä on sitä fiilistä!

  VastaaPoista
 3. Ei haittaa. Meilläkin on olohuoneessa ikkunan alla paikka, missä on pieni pala ihan väärässä kohdassa, kun kävi huonosti tapetoidessa ja toisessa päässä seinää on 40cm kokoinen paikkapala nurkassa, kun ei enää saanutkaan kokonaista vuotaa :D

  Ei sitä kukaan huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa,haastan kaikki paljastamaan oman sisäisen huithapelinsa.Nyt minullekin tuli parempi mieli!

   Poista
 4. Kaunista on tuo Morrisin tapetti! Kyllähän minä William Morrisin tiedän, mutta vasta kuviasi katsoessani tuli mieleeni, että meidän kirjaston kukkatapetti saattaisi olla Morrisia. Pitääpä tutkia asiaa. Ja huomenna olen oikeissa yläimoissa, kunhan ensin saan yhden ison postauksen valmiiksi. Mitä noista pakkamisista, mutta tämä bloggaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kateeksi käy ja samalla olen onnellinen kun pääset tästä syksyn tuntuisesta maasta hetkeksi kenties aurinkoon ja lämpöön. Vaikka syksyä rakastankin niin en kuitenkaan näin vappua odotellessa... Huomenna pakerran onneksi turvallisesti maan tasalla kylläkin.Onneksi;)

   Poista
 5. Morris on ihanaa, varsinkin tuo mitä teillä on. Haaveilen siitä vielä vähän lisää. Huithapelius on vain hyväksi, meille kaikille, meillä ei oo ihan vielä päästy tapetoimiseen asti, ett vois tehdä tunnustuksia. On varmaan hulppeaa olla neljän metrin korkeudessa!
  Ja vielä erikoismaininta siitä, ettet repiny vanhoja pinkopahveja pois. Niitä harvemmin ihmiset säästää ja se mua niin harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pinkopahvit ja huokolevyt säästetään aina kun mahdollista. Pinkopahvi on muutenkin ihan lemppari seinämateriaali. Halpaa ja helppoa laittaa uutenakin seinään.

   Poista
 6. Meillä on tuvassa tehty sama kikka! 20 senttimetrin takia ei tilattu yhtä lisärullaa tapettia. Kukaan ei varjopuolen nurkasta huomaa mitä on tehty :D
  Morrisit on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morris on kyllä niin hieno, himoitsen myös Koivu ja tähti-blogissa olevaa tummemman sävyistä.

   Poista
 7. Täällä vissiin sitten myös yksi huithapeli kun en edes huomannut mitään ongelmaa tapeteissasi. Hieno on!!

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis tapetti ja hyvin onnistuit huijaamaan, ei sitä kukaan huomaa neljän metrin korkeudesta! Ja jos huomaa, suodaan se löytämisen ilo! sillä periaatteella meilläkin usein mennään! ;)

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Löysin blogisi ja tykkään siitä ja kodistanne kovasti!

  Sanot niin osuvasti "asioista ei saa tehdä saavuttamattomia" . Mitä sitten vaikka pikkusen esim. tapettihommissa oikaisee? :) Asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin ellun kanat-sanonta on mun motto.Ei kestä lähempää tarkastelua kaikki munkaan tuunaukset mutta so what :)

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan remonttianne ja tervetuloa vastavierailulle jos aikaa riittää.
  T.Ani

  VastaaPoista
 10. Voi että kun tulin hyvälle tuulelle tästä, niin hyvälle että naureskelin itsekseni, kun tunnistin itseni sun kirjoituksesta. Eläköön huithapelius! Minäkin laitoin riittämään tapetin keittiössä, kohdistuksista viis silloin kun on niin pienestä kiinni :)
  Odotan innolla seuravaa kirjoitusta. Täytys kyllä itsekin taas saada ajalliseksi jokunen kuvatus ja kirjootus omaan blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olenkin odotellut uutta postausta teiltä ;)

   Näin me hengenheimolaiset löydämme toisemme, jokaisessa meissä asuu pieni huithapeli. Jos ei remontissa niin sitten jossain muussa asiassa se viimeistään paljastuu.

   Poista
 11. Heissan.

  Haastoin sinut:

  http://saaristonkasvatti.blogspot.fi/2013/04/ikioma-luurankopuuni.html

  Osallistu jos siltä tuntuu. En pahastu lainkaan vaikka et jaksaisi. Halusin vain vinkata mukavan blogisi mahdollisille uusille lukijoille.

  Terveisi, Saariston kasvatti :)

  VastaaPoista
 12. Hei, onpa hauska nähdä tuo Morrisin tapetti seinällä! Se on meillä tällä hetkellä ykkösvaihtoehto yhteen huoneeseen. Mutta meidän hitaassa remonttitahdissa voi olla että tapettikin vielä vaihtuu.
  Morrisin tapetit ovat ihan paperisia, eikö vaan?

  VastaaPoista
 13. Mä suunnittelen tulevassa kodissa tapiseeraavani vain ison vitriinikaapin sivuilta ja yläpuolelta, kun ei sitä kaappia kuitenkaan siitä koskaan siirretä. :D

  VastaaPoista