sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

En olekaan zen-ihminen

  Olin jo kuvitellut päässeeni ihanan henkistyneeksi zen ihmiseksi syksyn ja talven aikana. Tykkäänhän sentään juoda joka aamu elävän ravinnon smoothien ja mietiskellä, jopa vartinkin verran päivittäin. Se ei näköjään valitettavasti riitä siihen, että alkaisi punnita omia voimavarojaan järkevästi eikä myöskään siihen, että alkaisi kuunnella rauhallisesti järjen ja sydämen ääntä ennen remonttien, kasvi-istutuksien ym. aloittamista.


  Zen ihmisen sijaan pihaamme pitkin kotkottaa päätön kana! Joka aamu yritän olla rauhallinen, mutta sitten vaan herää vanha tuttu levottomuus kun huomaa, että aurinko taas paistaa ja jokainen sisällä vietetty hetki on niin hukkaan heitetty. Kaikki tehtävät työt pitää olla sellaisia, että niitä voi tehdä ulkosalla. Olen putsannut lähes sata kaakeliuunin palaa ulkona  kylmässä viimassa, mutta kun se aurinko paistoi niin oli vaan pakko. Siitä viimasta sain sitten mukavan kurkkukivun ja vilunväreet.

 
 Se flunssa nyt ei menoa paljoa hidastanut vaan lepolasset on kannettu ulos auringon väsyttämille päiväunitorkkujille, salaatinsiemenet on istutettu vanhaan laatikkoon ja satoa haluttaisiin nähdä heti , leikkimökin katto on korjattu ja mökki siivottu ja orvokit istutettu.Haravoimaan on myös pakko ollut ehtiä ja risuja kantamaan, eihän sitä kukaan sitten kesäkuussa halua tehdä. Rakennustelineetkin on kaivettu esille salin ikkunoiden eteen, että heti kun saa inspiraation niin pystyy aloittamaan ikkunoiden rapsuttelun. Keräsin jopa kaikki kunnostuksen aloittamisen tarvittavat välineet esille: skrapa, pellavaöljymaali, pensseli, kaikki ovat valmiina , paikoillanne, hep!

Keinu maalattu kyseenalaisen värikkäästi, mutta ainakin se on valmis. Toisin kuin muut taustalla odottavat projektit.

Katto melkein valmis.

Odotan mahtavaa salaattisatoa tuosta laatikosta...
  Inspishuone edistyy myös, onhan tässä ollut pari sadepäivääkin... Nyt ollaan lasten kanssa viikonlopun jäljiltä niin väsyneitä kaikesta ulkona olemisesta, että tarvittaisiin vähintään uusi viikonloppu putkeen ja se viikonloppu olisi mieluiten ikkunattomassa huoneessa missä ei voisi katsoa , että paistaako se aurinko. Tommi muuten väsää juuri minikokoista kasvihuonetta,  se  oli pakko saada kun sisko toi chili ja paprikan  taimia (kello on tosiaan puoli kymmenen illalla joten en ole ainoa anti-zen ihminen meidän perheessä ja Tommi sentään joogaakin). Siitä kasvihuoneesta näet ylempää keskeneräisenä kuvan tuossa keinukuvassa. Kaikki kuvat on muuten nyt  illalla otettu kun ei kameraa mitenkäänehdi hakemaan sisältä kun aurinko paistaa.

Edistystä...19 kommenttia:

 1. Juu, kyllä tämä vuodenaika aiheuttaa tiettyä haastetta sisätiloissa tehtäviin puuhiin. Silti, aurinkoista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on ja ihanaa kun sitä aurinkoa on luvattu ensi viikoksikin. Perjantaiksi jopa +14!

   Poista
 2. Mulle tää viikonloppu oli myös liian lyhyt.

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on vähän katkonaisempi viikko Vapun takia.Koitetaan ottaa vaikka silloin rennosti. On vaan jotenkin huvittavaa,että on kaivanut nuo puutarhakeinut,rottinkituolit ym. esille eikä niissä ehdi istua kuin viisi minuuttia niin huomaa jonkun häiritsevän asian. Voisikin seuraavaksi kokeilla ottaa torkkupeiton ulos ja laittaa silmät kiinni niin ei keskeneräiset asiat häiritsisi.

   Poista
 3. Minkäs sitä ihminen luonteelleen voi... :) Jään innolla odottamaan uutta postausta kasvihuoneesta. Voi kun sellaisen saisi, mutta täytyy varmaan kans itse rakentaa, kun sellaiset kivat on aika tyyriitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan kuvia tänään, toivottavasti valmiista minikokoisesta kasvihuoneesta ;) Järkevää tehdä tuollainen pienempi aluksi ja katsoa sitten miten innostuu tulevina kesinä kasvattelemaan.Yksiruutuisistakin saa tosi kivan kun laittaa jotain muita koukkuja rakennelmaan tai kivan muodon.

   Poista
 4. Projekti- ihmisenä on nyvä olla, ei rasitu polla :) Voi purkaa huolet ja kiukut yms. tekemiseen:) Olet Onnellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on ja onnellisia ollaan vaikka kärsimättömiä oltaisiinkin ;)

   Poista
 5. Pitkän talven jälkeen teholla:)

  Mutta välillä täytyy muistaa kiinnittää katse siihen, mitä on jo tehnyt, eikä siihen, mikä on vielä tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja muistella kuinka mukavaa se riippumatossa loikoilu on!

   Poista
 6. Se on se kevät :D Me ollaan tehty vaan keittiötä sisällä, mut tällä viikolla on pakko livetä ulos kun hain just postista tilaamiani kukkamukuloitakin... hmmm... mitähän ne olivatkaan... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tätä kevättä ja luomisen tuskaa, miten olette pystyneet pysyttelemään sisällä?

   Poista
  2. Meillä OLI keittiön deadline Vapuksi, siinäpä syytä kerrakseen...Eli vietämme myös ensi viikonlopun sisällä, mutta nyt hauskaa Vappua!

   Poista
 7. Mukava nähdä, kun joku saa oikein aikaiseksi! Ja että lumet ovat kadonneet. Toivottavasti meiltäkin. Kun lähdimme kotoa pari viikko sitten, tontille jäi vielä täydet kerrokset paitsi aurattuihin kohtiin. (Toskanassa tarkeni suht hyvin, mutta nyt Liguriassa sataa.) Eikä muuten kannata täysin zen-ihmiseksi muuttua. Meillä pakkaa 3/4 vuodesta olla turhankin zeniä ja hommat retajavat, mistä seuraa harmitus, josta ei zenille hyvää seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri Puutarha Italiassa- kirjaa ja haaveilin olevani siellä käärimässä viikunoita laakerinlehtiin kuivumaan,ah nauti siis olostasi! Ei turhaa huolta , että tämä maaninen ihminen muuttuisi liian rauhalliseksi. Välillä se pysähtyminen vaan tekee hyvää ja on vaikea taito kun vaihtiin pääsee.

   Poista
 8. Voi hitto, olen niin kateellinen sulle - mulla olis amat vibat mutta ukko on töissä koko ajan aamusta yöhön ja mä yksin kolmen sen kokoisen ipanan kanssa, että ulkonaolo on vaan vauhdin antamista keinussa ym.ja koko ajan joku huutaa "Äiti kato!", "äiti tuu pelaan jalkapalloa" ym. ja tämä äiti vaan haaveilee istutusten laittamisesta ja katselee pihaa jossa olis niiin paljon tekemistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan tuon fiiliksen kun lapset oli pieniä ja aivot oli tekemässä kukkaistutuksia kun piti pyörittää hyppynarua. Siinä tulee taas sitä pysähtymistä harjoiteltua ;)Nyt kun meidän lapset ovat kouluiässä saan hömppäiltyä paljon vapaammin.
   Nauti nyt lasten kanssa, ehdit muutaman vuoden kuluttua saada burnoutin keväthommmien parissa kuten eräs toinenkin...

   Poista
 9. Hah, mutta joo, lohdullista kuulla, että sitä joskus sitten saattaa ehtiä. Äiti kai kasvattaa intoa vielä muutaman vuoden...

  VastaaPoista
 10. Heippatirallaa, tunnustus sinulle blogissani.

  VastaaPoista