perjantai 15. maaliskuuta 2013

Hämähäkinseitit esiin piilosta!

Kevätpölyä

 Pakkanen on paukkunut 20 asteessa öisin , mutta päivisin on paistanut aurinko. Jotenkin pölykin näyttää kauniimmalta keväisin kun talvisin sitä ei huomaa pimeyden takia. Meidän kristallikruunuunkin näyttää sopivan nuo hämähäkin seitit. En ole yhtään lannistunut vaikka meidän työ ei kamalan kivaa olekaan jos on purkutalolla purkamassa vaikka listoja tällaisella kelillä. Pysyy ainakin mieli pirteänä eikä tule hiki niin helposti...

  Lannistumisen sijaan itseni on vallannut valtava määrä energiaa enkä tiedä mihin sen laittaisin. Iltaisin suunnittelen kaikkia remontteja ja Wallankumouksen juttuja niin etten melkein saa nukuttua. Päivisin teen töitä, siivoan, luen, kudon, kokkaan, alan maalaamaan taulua, siirtelen huonekaluja ja ylipäänsä innostun kaikesta. Niin ja kaikki jää tietysti kesken. Olen huomannut, että monessa muussakin blogissa on alkanut keväinen levottomuus. Miten monesta kuvakulmasta muuten kehtaan enää ottaa meidän kristallikruunusta kuvia? Se on vaan niin hieno ja uskon, että nuo wanhat kristallit vaikuttavat meihin positiivisesti. Huonekaluja oli pakko siirrellä kun en vaan enää jaksanut leivänmuruja jotka tippuivat tuon meidän pöytälevynä toimivan oven rakoihin.

Meillä huonekalut vaihtaa paikkaa. Nyt on taas vaihteeksi "normaali" pöytä.
Pöytälevynä toiminut ovi saa toimia taideteosten pidikkeenä nyt välillä..
  Olen aikaisemminkin miettinyt  sitä miten mielenkiintoista elämää me pohjoismaalaiset saamme viettää neljän vuodenaikamme keskellä. Ihmettelen, että emme sekoa paljon pahemmin aina keväällä kun aurinko lisääntyy. Villiintykää siis rakkaat ihmiset  siemenluetteloihin, puutarhasuunnitelmiin, maaleihin, tapetteihin, kasvihuoneen suunnitteluun, kuistin rakentamiseen...  Vaalikaamme tätä ihanaa hulluutta!

7 kommenttia:

 1. Olet niin oikeassa noista neljästä vuodenajasta. Vaikka näin "vanhemmiten" talven pimeys ja pituus ottaa todella koville ja tekisi mieleni päästä niistä kokonaan eroon, olen varma, että kaipaisin aivan kamalasti vuodenaikoja, jos eläisin jossain missä niitä ei liiemmälti ole. (Rouva 57)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin uskon itsellänikin olevan ja luulen vuodenaikojen vaikuttavan paljon meihin. En olisi minä ilman ikäviäkin vuodeaikoja, jos ei muuta niin tämä kylmyys kasvattaa ainakin sisua ;)

   Poista
 2. Jes jes jes, yritetään villiintyä!

  VastaaPoista
 3. Tunnistan ihan saman keväthulluuden! Nautitaan!!!

  VastaaPoista
 4. Nytpä lausuit sellaisen totuuden, että natina kevään hitaasta saapumisesta sai täällä nolon lopun. Kyllä! Pitää nauttia siitä, että meillä on 4 vuodenaikaa, vaikka jokin niistä ei jaksaisikaan olla se itselle mukavin loppuun saakka. Vuodenajan vaihtelut tuovat kuitenkin aina jotain uutta mukanaan. Keväällä energisyys kasvaa, mieli virittyy erilaisille väreille, kesä on kesä vaikka vettä sataisi, syksyn tultua ilahtuu siitä, että voi poltella kynttilöitä ja lopulta se saapuva talvikin tuntuu mukavalta vaihtelulta lumen tuotua valoa. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun tämä nyt harmittava lumi oli se suuri ilon lähde.

  Kiitos kun muistutit olemaan kiitollinen.

  VastaaPoista
 5. Syksyn pimeys rauhoittaa. Nyt valon lisääntyessä olen huomannut, että ei tahdo millää malttaa odottaa lumen sulamista. Haluaisin siirtyä puutarhapuuhiin ja heti...

  VastaaPoista