perjantai 15. helmikuuta 2013

Syreenit kukkii

 
Vähän yli viikko sitten otin karsittavasta Syreenipuskasta oksan sisälle (mainitsinkin siitä blogissa) jotta saisin heräävistä lehdistä vähän toivoa kevään odotukseen. Yllätys oli suuri kun huomasin, että meillä tuoksui Syreenin kukat keittiössä. Oksa ihanuus oli alkanut kukkia :) Yleensä itse sanon Sireeni, mutta tuo Syreeni on jotenkin runollisempi...

  Remonttirintamalla ei mitään uutta, mutta onhan tämäkin aika kivaa kun on kevät keittiössä. Paitsi, että Tommi sai loput ikkunoiden ja ovien listoista seiniin. Nekin on tuolla tavoin rennosti tehty. Meiltä löytyy aika paljon erilaisia listaprofiileja. Tärkeintä, että listat ovat vanhoja ja maali on saanut olla sellainen kun on eli yleensä aika ränsistynyt.


Wanhasta maalaistalosta listaa.
Hirvensalolaisesta huvilasta listaa.

Turun keskustan 1800-luvun lopun talosta listaa.

Tämän listan alkuperää en muista.

Meidän talon alkuperäistä listaa.


Rintamamiestalosta tullutta  listaa.

20 kommenttia:

 1. Voi, kunpa saisikin jostain vanhaa vanhaa listaa. Missä teidän talon omat listat on?

  Meillä kaikki tuollaista hirveää 2,5cm peruslistaa.. yäk.

  VastaaPoista
 2. Meillä on joissain huoneissa säilynyt tuota ihanaa wanhaa listaa. Toiseksi alimmassa kuvassa näkyy. Hassusti alakerran huoneisiin oli vaihdettu 80-luvun listat ja yläkerta oli säästynyt listojen osilta ja muutenkin koskemattomampana, onneksi. Meillä välillä tulee vanhaa listaa Wallankumoukseen, pitäisikin laittaa myyntiin nyt kun omat ovet ja ikkunat on listoitettu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan ihmeessä, vaikka matkaa Oulusta on ehkä liikaa, ellei posti-pate toimita :) Olen katsonut myös pönttisten kipinäpeltejä teiltä, olisi kiva laittaa uusi vanha pelti upouuden sijaan. Mutta, postitteletteko ollenkaan tavaroita?

   Ihana idea tuo syreeni! Pitää yrittää itsekin joku päivä käydä katkomassa rehottavasta pensaasta ja kokeilla toimiiko :)Tosin lunta on aika reippaasti tuolla..

   Poista
  2. Lähetetään joka viikko Kiitolinjan tai Matkahuollon kautta. Matkahuollon kautta ei kamalasti esim. listojen lähetys maksa. Teillähän on tietysti tuo Menneitten maja mikä vaikuttaa aika kivalta varaosapankilta, oletko siellä käynyt kurkkailemassa? Niin ja pellin postitus on helppo homma kun tulee edullisesti Postin kyydissä ;)

   Poista
  3. Menneitten maja on tuttu mutta ei ole tullut vielä vastaan tarvitsemaamme :) Olipa kerran siellä asioidessa puhetta sinun blogistakin, kun kyselin niitä rappusten matonkiinnitysrautoja :)

   Ok, hyvä tietää, sillä pari peltiä täytyisi saada. Klikkailen itseni taas joku päivä wallankumouksen sivuille.

   Poista
 3. Waude tuota syreeniä! Taidan käydä nappaamassa kirsikkapuusta muutaman oksan ja testata, toimiiko. Itse katselin tänään juuri kesäkodin sireenipuskien kukkakuvia. Tuli hieman ikävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin taidan hakea vielä pari syreenin oksaa lisää. Ihan mieletöntä tuo, että saa sen kesäkuun tuoksun vähäksi aikaa :) Palaa kertomaan saitko kirsikan kukkimaan.

   Poista
 4. Voi mikä ihana kesä ! Aivan pakko mennä tänään käymään vanhempieni syreenipuskassa ! Alku viikosta juuri mietimme, että koivun oksia pitäisi käydä jo hakemassa sisälle ! Ihkuu viikonloppua sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa sunnuntaita myös sinulle ! Meillä alkoikin nyt hiihotloma :) Tai siis lapsilla, meillä on töitä ;)

   Poista
 5. Upeita, vanhoja listoja! Ja tuo oli hyvä kevätidea, tuo syreenin oksa, kiitos. Pitääpä samoin tuoda vähän kevättä sisälle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä meidän ovi ja ikkunalistoista. Lattia-ja kattolistat on myös kivat vaikka ovatkin uusia, mutta vanhan mallin mukaan tehty. Patinaa niissä ei titty ole niin kuin noissa kuvissa olevissa ;)

   Poista
 6. Ihan mahtavia listoja, meillä onkin listojen hankinta edessä, täällä ei ole alakerrassa mitään alkuperäisiä listoja tallessa. Katonrajassa on hirmurumat rimat ja lattialistat perustavaraa. Ei sovi wanhaan taloon ei. Tätynee katsastaa teidän valikoima tässä aika ajoin :) Ja tuo syreeni, oih ja voih, taidanpa kipaista huomenna itsekin syreenimajan kautta puiden hakureissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää saada aikaiseksi nyt käydä listat läpi mitä ei itse enää tarvita. On upeeta jos jossain on säilynyt wanhoja listoja. Ne on kyllä ihan kullanarvoisia jo historiansa vuoksi. Mä taidan kanssa tänään hakea uuden oksan kun tuo kukka jo kuihtui... Nehän ei maljakossa montaa päivää kestä, mutta ovat kyllä sen arvoisia kun huomaa kuinka paljon energiaa niiden katselusta (ja haistelusta saa) ;)

   Poista
 7. Vanhat, kuluneet listat ovat ihania, eteenkin, jos maali on vähän kulunut ja lohkeillut!

  Syren ja syreeni kuulostavat kyllä runollisemmilta :) Ihana idea ja se tuoksu on jotain niin huumaavaa!

  VastaaPoista
 8. Minä myös! Kun käydään seuraavan kerran talolla, pitää ottaa syreeninoksia mukaan kotiin. Ihana ajatus saada nuuhkia syreeniä kun ulkona on vielä hanget korkeat nietokset.

  VastaaPoista
 9. Pitkästä aikaa vastavierailulla ja olipas taas mukavasti väriä ankeaan maanantaihin. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 10. Ihana tämäkin postaus! Kertakaikkisen kauniita listoja ja syreeninkukka! Huikea juttu, hain tämän innoittamana itsekin pari oksaa sisälle ja nyt odotan malttamattomana, josko lakaisi vihretää. Tuoksu olisi ihan erityinen bonus :)

  VastaaPoista
 11. Voi vau, mitä tapetteja. Minusta tuntuu, että olen jäänyt paljosta paitsi, kun en ole tätä blogia tätä ennen löytänytkään.

  Ja minäkin sanon sireeni, mutta se näyttää kirjoitettuna niin hälytysajoneuvon osalta, että tuntuu paremmalta kirjoittaa yyllä. :)

  VastaaPoista
 12. Niin suloista, että Syreeni herättää niin monessa samanlaisia tunteita kuin itselläkin. Se on oma lempparikasvini wanhan talon pihapiirissä vaikka kukkiikin niin vähän aikaa tai ehkä juuri siksi ;) Kukka joka jättää kaipauksen aina vaan seuraavaan kesään...

  VastaaPoista