keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Naruja,nyörejä ja nappuloita


Vaikka olen asunut koko aikuisikäni Turussa ja käynyt vain syntymässä Pohjanmaalla (asuin siellä parivuotiaaksi) jonkunlainen pieni pohjalainen minussa aina asuu kun sukua siellä on edelleen runsain mitoin. Sitä pohjalaisuutta vastaan minulla ei ole mitään ja muistutukseksi juuristani laitoin tuon uuden keittiön kaapin seinälle oman pohjalaisen mummuni itse kirjaileman ihanan käsityön.

 Siitä sitten sitä tule katseltua joka aamu ja monta kertaa päivän aikanakin. Mitäköhän muuten nuo nappulat on?

12 kommenttia:

 1. Meillä on samanlainen. Nappulat ovat sellaisia pieniä puunpalasia, halkaisijaltaan pyöreästä rimasta tms., keskellä ura. Kun paketoitiin paketti paperiin, ympärille laitettiin pakkausnarua ja siihen solmun päälle tehtiin lenkki nappulan avulla. Olipa vaikeasti selitetty. Mahtaisko googlettamalla löytyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,niin onkin. Jossain Melukylän lapset filmatisoinneissa ym. niitä näkee. Kiitokset ;)

   Poista
 2. Nappula oli se kannin siinä narussa.

  anu

  VastaaPoista
 3. Nämä on kivoja pussukoita, olen jossain nähnytkin samanlaisen. Mutta tämä nappula-juttu oli kyllä ihan uusi;) Joka päivä oppii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt me käydään tätä elämän yliopistoa :) Ymmärrän muuten jollain tavalla nyt ihmisten hamstraus tarvetta. Tuokin puussukka suorastaan vaatii keräämään pikkutavaraa sisuksiinsa jotain tulevaa käyttöä varten.

   Poista
 4. Minullakin oli tuollainen entisessä elämässäni, mutta siinä oli paperin ja nyörin seurana korkkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo korkit vastasivat varmaankin noita mun pussukkani nappuloita ;)

   Poista
 5. KIva kun löysit blogiini ja minä löysin sitä kautta tänne:)

  Turku on minun kaupunkejani, vaikka nyt Espoossa asunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen tuo kirjaprojektisi, itse olen kirjojen suurkuluttaja ;)

   Itsekään en voisi muuttaaa pois Turusta. Olen löytänyt vuosien saatossa kaupungin kauniit puolet ja tämä on juuri sopivan kokoinen kaupunki minulle :)

   Poista
 6. Samaa arvelen minäkin, että ne nappulat ovat pakettinappuloita. Isotätini kaupassa oli sellaisia vielä 60-luvulla. Nekin taisivat olla vanhaa jäämistöä. Lapsena löysin niitä mummulan aitan vintiltä, mutta ei niitä enää useinkaan käytetty. Olen kuitenkin joskus lapsena kantanut pakettia, joka oli kääritty ruskeaan pakettipaperiin, sidottu ohuella pakettinarulla (surrilla)ja naruun oli kiinnitetty nappula helpottamaan kantamista. Ihan hyvä juttu, ei naru hiertänyt kämmentä.

  VastaaPoista