perjantai 18. tammikuuta 2013

Sillit purkissa

Olen aikaisemminkin valitellut elämämme ongelmista sitä, että meillä on periaatteessa elintilaa 900 neliötä, mutta silti elämme vain tässä 90 neliön päädyssä kolmen kissan ja kolmen lapsen kanssa. Makuuhuoneita ym. ei periaatteessa tarvittaisi lisää vaan ihan vaan sitä omaa tilaa, että ei oltaisi niin kuin sillit purkissa. Tarvittaisiin ajatuksille tilaa.

Mahdollisuus olisi ottaa lisätilaa vanhasta koulun/opettajien eteisaulasta, johon on nyt jo olemassa kulku (kylläkin suljettuna oviaukkona, mutta se olisi helppo palauttaa).
Aula olisi ihan hyvän kokoinen, noin 40 neliötä ja suhteellisen helppo remontoitava.
Ongelmana kuitenkin on se, että en tiedä tarvitaanko tulevaisuudessa tilaa Wallankumoukselle tai muuhun tarkoitukseen.

Lisäksi mietin lämmitystä. Meillä on nyt jo tarpeeksi hommaa kun lämmitetään näitäkin neliöitä varsinkin kun kuutioita on aika paljon huonekorkeuden ollessa aika hulppea.
Tuolla salissahan ei kaakeliuunia tms. ole.
Ollakko siis vai eikö olla, siinäpä kysymys?
Tällainen tuuliviiri kun olen niin tapetit on jo tietysti hommattu...
Lattiankin maalasin jo mielikuvituksessani. Mitä jos tekisi huoneesta yksityisen ja yrityksen välitilan? Tai sitten vaikka joogahuoneen, toimiston, sirkusteluhuoneen...
Inspiraatiota odotellessa

70-luvun tiilitakka on nyt onneksi muisto vain.

Kevätterveisin Mau-Mau6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Meidän Mau alkaa olemaan jo aika vanha herra tai no ehkä sittekin mies parhaassa iässä. Noin 14-vuotias,tarkkaa ikää ei tiedetä kun tuli meille 4-5-vuotiaana eläinsuojelusta. Huomasinkin, että teillä on aika samannäköinen ilveksen puolikas :)

   Poista
 2. Runsaudenpula - vähän niinkuin meilläkin - ja silti kaikkeen remontointiin ei ole mahdollisuutta. Ehkä voisit vallata tuollaista "puolilämmintä" tilaa omaan käyttöösi jostain päästä ja olla suosiolla sitten ilman sitä kovimmilla pakkasilla. On kuitenkin suuri etu, että tilaa periaatteessa löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea. Voisi pitää vaikka kevät,kesä ja syksy tilana. Onkin ihanaa, että on tilaa niin sitä ei tarvitse tyhjästä rakentaa. Tästä sitä lähdetään kehittelemään ideaa eteenpäin:)

   Poista
 3. Kuulostaa tutulta, lämmittäminen on kovaa työtä... En yhtään ihmettele, että 90 neliössä on jo puiden kantamista ja polttamista riittämiin. Meidän talo meni jääkylmäksi, kun tuli ne 30-asteen pakkaset. Sai polttaa puuta ja paljon! Että samaa ideaa on kehitelty, kaikki hiineet ei koko aikaa käytössä. Yläkerta taitaa meillä jäädä kylmäksi talvisin, ne on sitten enemmän kesähuoneita... Tosi kiehtova tuo "inspiraatio"- huone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja voihan tuonne inspiraatio huoneeseen laittaa sitten myöhäisemmässä vaiheessa vaikka pönttöuunin. Saisi sitten pidettyä peruslämmmöllä helpommin pahimpien paukkupakkasten aikaan. Nyt pitää vaan päästä remontoimaan heti kun inspiraatio iskee ja nämä inhottavaimmat pakkaset menee ohi! Meillä kanssa Pakkasrouva hiippaili sisälle kun oli nuo pakkaset. Olisi saanut puuhella olla koko ajan päällä ja patterit kanssa :)

   Poista