torstai 31. tammikuuta 2013

Komerot ja niiden merkitys

Ensin on aina oltava kaaos, että tulee valmista.

Kaappi loppusilausta vailla.
 

 Kaappiteemalla jatketaan. Epämääräinen flunssaolotila jatkui ja olin  niin onnellinen, että minulla on oma varaosapankki. Tämä johtui siitä, että ulkona tuiskusi räntää kolmeen suuntaan ja itse pystyttiin vaan menemään sisäkautta firman puolelle hakemaan kaappiprojektista puuttuvia listoja ja komeron ovea. Ei tarvinnut lähteä merta edemmäksi kalaan niin sanoakseni... Jos oltaisiin jouduttu lähtemään noutamaan tarvikkeita olisi voinut koko kaappi jäädä tekemättä.

  Kaapiksi valikoitui 60 cm:n levyinen komeron ovi noin 30-luvulta. Siinä on mukava kulunut maalipinta jota en aio maalata ja vanha karmi onneksi löytyy myös. Listat ovat wanhat ja paneelit myös.

  Sen lisäksi, että saan ihan konkreettista lisätilaa on noilla komeroilla myös henkinen merkitys. Ne luovat tunnelman ja samalla kun järjestelen tavaroita kaapeihin tulee sellainen olo, että ajatukset järjestyy samalla. Myös joka kerta kun teen jonkun remontin tai saan vaikka kiinteän komeron niin jotenkin juurrutan itseni lisää kiinni tähän taloon. Symbioosissahan tässä eletään niin kuin parisuhteessa. Kuulostaako hassulta?

 Rakastan kaappia jo nyt puolivalmiina ja voin ihan kuvitella, että meidänkin ruokakomerossa  asuu salaperäisiä olentoja niin kuin Muumi-kirjoissakin oli se tiskipöydän alla asustava karvainen olento (ei esi-isä), joka sanoi vain "Radamsa".

Kaappi ei ole vielä ihan valmis, mutta kuiva-aineet ja mikro oli ihan pakko laittaa jo sinne. Siihen tulee kaikkea loppusilaus krumeluuria, mutta niistä ehkä jo huomenna!

7 kommenttia:

 1. Vautsi!
  Täälläkin epämääräinen flunssaolotila vaivannut jo viikon, kuume ei nouse mutta olo täydellisen voimaton. Kaupan päälle saimme noro-viruksen joten viimein oli taivuttava sairaslomaan.
  Krumeluureja odotellen huomiseen piristämään tätäkin sairastupalaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalle yhdistelmälle ;) Nyt vain lepoa!

   Palaan huomenna piristämään...

   Poista
 2. Hirveästi on taas flunssaa liikkeellä, vaikka hiihtolomatkaan eivät ole vielä alkaneet.
  Pikaista tervehtymistä.

  Komerostanne tulee aivan ihana. Tuollaiset vanhat komerot ovat niin käytännöllisiä. Olen suunnutellut mökin keittiöön sellaista nyt, kun sitä kohta rempataan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt muutaman litran nokkosteetä juoneena tunnen oloni aika pirtsakaksi.

   Hauskaa kun monella paljastuu komeroihin tällainen kiintymyssuhde :)

   Poista
 3. Mikä tapetti sulla on kaappeja kaappeja -postauksen ekassa kuvassa? Ja onko pohjaväri laventelia? (Se on muuten eka kuva, jossa kiinnitin huomion siihen, että muiltakin puuttuu listoja kuin meiltä, mutta huomasin sen siksi, kun tarkastelin kuinka kaappi on laitettu paikoilleen.)

  Meillä on aika kasa sellaisia 50-luvun sileitä kaapinovia, joista on tarkoitus synnyttää kaappeja, mutta kun näkee teidän kauniit ovet, noi näyttää liian sileiltä...

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset


  1. Tapetti on Tapettitalon Lintu Sininen. Pohjaväri on tuollainen siniharmaa. Meillä jää listat aina laittamatta johonkin kohtaan ;)
   Vanhassa kodissa meillä oli laakaovista tehty kiinteä komero ja tykkäsin siitä tosi paljon.

   Poista
  2. Se näyttää teillä tosi kauniilta. Tapettitalon sivulla se on ok, mutta juuri sellainen, johon en ole kiinnittänyt huomiota. Täyty pistää korva taakse.

   (Onhan tanskalainen Retrovilla sulle tuttu? Niiden ainoo ongelma on, että tapetit ei mitenkään välttämättä ole paperitapetteja. Ne ovat aitoja retroja Englannista.)

   a

   Poista