tiistai 4. joulukuuta 2012

Yläkerran rappusten mattoprojekti

Meillä menee yläkertaan hieno portaikko, joka on säilynyt aika alkuperäisessä kunnossa. Ennen kuin muutettiin niin revin vain muovimatot portaista pois ja maalasin ne viime kesänä. Portaikko on omia lempipaikkojani meidän talossa, mutta se on tosi kylmä talvisin.

Portaikko on myöskin aika liukas ja  lapset eivät koskaan näytä oppivan kävelemään rauhallisesti vaan aina pitää juosta. Olen jo taistellut pitkään liukuesteitä (sellaisia kamalia teippejä) vastaan, koska A. Ne ovat rumia ja B. Niihin tarttuu kaikki kissankarvat ym. roskat.

Tästä lähtikin kuningas-idea ihanasta portaikosta, jossa on räsymatot vanhaan tyyliin. Ne eivät ole rumia, ne on helppo imuroida ja lisäksi ne saavat rappuset paljon lämpimämmän oloisiksi.
Lisää kuvateksti


Tekisi mieli heti alkaa koristelemaan rappusia jouluisiksi.

13 kommenttia:

 1. Kuulostaa järkevältä ja näyttää hyvältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helppo oli väsäillä (varsinkin kun mies laittoi kiinnikkeet) ja on kyllä paljon turvallisempi kulkea. Jos itse olisin puuhaillut niin noin symmetristä en olisi saanut aikaan...

   Poista
 2. Tuollaisen tahtoisin meidän kuistille ulos (joka on märkänä ja lumisena oikea tappokone!) Mistä tuollaisia pidikkeitä oikein voi ostaa?

  Ihana on portaikko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olisi ollut pari tuollaista tankoa vanhana, mutta ostettiin nuo meidän kiinnikkeet ja tangot Nakolinnan raudasta, että saatiin kaikista samanlaiset. Ihmettelin itsekin, että miksi en aiemmin ollut tällaista tajunnut laittaa.

   Poista
  2. Olen myös lukenut, että jotkut ovat laittaneet ihan tavallisesta kapeasta vesiputkesta tangot... Meillä oli vanhat jäljellä niin ei ole tarvinnut hankkia uusia.

   Poista
  3. Voi, sellaiset on kyllä oikeita aarteita. Vanhoissa on aina oma fiiliksensä.

   Poista
  4. Tiedätkö, onko noille tangoille jokin oikea nimike? Ainakaan perinteinen K-Rauta ei tuollaisia tunnistanut saati myynyt. Mietin siis, mistä niitä voisi täällä Oulussa etsiä.. tosin kuistin rappusiin en tarvitsisi kuin max 5 tankoa ja tieten kiinnikkeet (millaisia ovatkaan :).. yksi mahdollisuus olisi siis koittaa tehdä itse..

   Poista
  5. Tällaiset vastaukset sain kun Tommilta kysyin eli 8 x 1 reikäputkea ja 10 mm silmuruuveja. Näitä kun kysyt niin varmasti tietävät. Reikäputki oli muuten vaan 1,30 e/ m.

   Poista
  6. Thänks! Tää lähtee metsästämään näillä tiedoilla ja taidan napata kännykällä tuosta vielä kuvankin havainnollistamaan! Jei!:)

   Poista
 3. Kodikkaan näköiset portaat, meillä oli aikoinaan asemalla ihan samalla tavalla matot portaissa. Meillä taisi tosin olla semmoset betoniraudan pätkät toimittamassa noiden tankojen virkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin varmaan ihan toimiva idea.Tärkeintä, että matto vaan pysyy paikoillaan.

   Poista
 4. Tulipa hyvä :)
  Meillä tuo portaikko on myös kylmä ja aika ankea (liian suuri projekti maalattavaksi lähivuosina, luulen..), räsymatto tekisi ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, portaikko on nyt huomattavasti kotoisampi. Räsymatot on kyllä korvaamattomia näin talvella.

   Poista