torstai 20. joulukuuta 2012

Pitkätossu-filosofiaa

Remontti jäi taaksepäin jo eilen. Wanhat laudat ja listat seinissä ja jopa sähköt saatiin pikkueteiseen. Siivosin Peppi Pitkätossumaisen suurpiirteisellä tyylillä, yksin ettei tarvinnut huutaa kenellekkään.

Vuosien varrella olen oppinut rentoutumaan, se on aika hyvä taito. Usein yksinkertaisimmat asiat elämässä ovat tärkeitä ja tuntuu, että aikuisena niiden taidon unohtaa, kuten nukkua riittävästi, syödä riittävästi ja rentoutua. Niin ja tietysti ihanat ystävät!


Näiden asioiden parissa saa kulua joulumme. Aina kun alkaa aikuismaisesti stressata muistelen kuinka onnellisena Peppi Pitkätossukin leipoi Huvikummussa piparkakkujaan. Leipominen taisi tapahtua ihan paljaalla lautalattialla ja lemmikkirottakin taisi vilistää samassa kuvassa omaa joulujuustoaan syömään. Hyviä tuli pipareista vaikka apuna oli epähygieeninen apina ja lattiaakaan ei oltu varmaan lakaistu...

Pikkueteinen portaista päin. Se on nyt ainakin siisti ja väreistä tulee kevättä odotteleva olo.Meidän ihana wanha valaisin uudelleen sähköistettynä.


10 kommenttia:

 1. Ihan oikea meininki, ruoka lepo ja leppoisuus ne ovat hyvän tunnelman parhaat ja varmimmat aikaansaajat. Mitä siitä että Peppi olikin käsittääkseni fiktiivinen hahmo ;) Itse heräsin tähän ihmettelemään, mihin se ihana hiljainen ja hyrisevä joulunodotus on sisältäni kadonnut viikossa. No stressi on sen lamauttanut! Ihan typerää. Hyvää ja stressitöntä (ja ruokamyrkytyksetöntä, hih) joulua teidän perheellenne sinne ihanaan kotiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat joulun toivotukset myös sinulle!

   Tänään soi viimeisen kerran herätyskello, huomenna on vielä Wallankumous auki, mutta se on onneksi mukavaa puuhaa.

   Nyt aamulla tuli sellainen olo, että pitäisi laittaa riippumatto roikkumaan sisälle ja tuijotella siinä kattoa. Se johtuu hauskasta kirjasta jota luen, Herkullinen elämäni. Sijoittuu Intiaan ja siinä köllöttellään riippumatoissa ja syödään ihanaa ruokaa.

   Poista
 2. Hyvää joulun aikaa! Eteisen värit ovat ihana rauhalliset. Jäin oikein miettimään kuinka erilaisia meidän kaikkien värimaailmat on. Pitäisi yrittää avartaa mieltymyksiään. Siis mun.

  anu (koti1898)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse huomannut, että pidän melkein kaikista väreistä omassa kodissa, mutta valkoinen tökkii yleensä vastaan.Niin ja musta ,vaikka kyllä sekin johonkin sopii. Esimerkiksi musta kiiltävä lautalattia voisi olla tosi hieno...
   Rauhallista joulua ja onnekasta vuoden 2013 alkua sinulle!

   Poista
 3. Meilläkin on epähygieenisiä pikkuapinoita auttamassa :D
  Eteinen näyttää tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sitä puuhastellaan kanssa apinoiden kera. Eteinen on nyt sellainen kuin se olisi aina ollut siinä eli just hyvä.

   Poista
 4. Mukava, pehmeä värimaailma tuossa teidän eteisessä! Onnellista ja rentoa joulua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa joulua myös sinulle ja nimenomaan rentouttavaa niin taas jaksaa vuonna 2013 jatkaa remonttia:)

   Poista
 5. Just tuollaiset valaisimet joista tulee seinille kuvioita, on valloittavia. Ja tietysti sopii, kuin nenä päähän, silloin kun tilassa on vapautta näkyä se kuvio. Näyttää tosiaan siltä, että ellei eteinen ole aiemmin ollut juuri tuollainen, niin nyt se viimeistään on just 'oma itsensä' ;) Walloittavaa joulun- ja lomanaikaa teille koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset meidän eteisen puolesta. Rauhallista joulun aikaa teille ja onnekasta uuden vuoden alkua! Itse olen jo jotenkin ihan tohkeissani uuden vuoden alkamisesta. On niin mukavaa kun saa uuden kalenterin ja alkaa täyttämään sitä seuraavan vuoden jutuilla :)

   Poista