sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kaatopaikka ja Viimeinen mörkö

Meidän tontti rajoittuu pieneen metsikköön, joka on kaupungin puistoaluetta. Vaikka kuvassa alkava metsikkö näyttää suloiselta pieneltä puolen hehtaarin metsältä on toinen puoli metsästä toiminut edellisen asukaan kaatopaikkana. Lisäksi sinne on jätetty talon ollessa asumattomana vanhoja akkuja, patjoja ja renkaita.

Jo heti alussa siivottiin ne renkaat, akut ja patjat pois, mutta uusia ylläreitä paljastuu aina sammaleiden ja mullan alta. Aina välillä saan puuskan jolloin käyn keräämässä roskia metsästä ja lisäksi siivoan läheisen bussipysäkin roskat, joka on ihan meidän pihatien vieressä. Tänään oli taas sellainen päivä, että keräsin jätesäkillisen roskaa, muutaman metallisen auton osan ja lasia. Valitettavasti tuosta siivoamisesta ei tule hyvä mieli vaan ahdistunut olo kun sitä roskaa on niin paljon joka puolella ja lisää tulee. Ahdistaa!

Välillä tuntuu, että mitä järkeä siinä on, että itse kierrättää pahviset maitotölkitkin kun jotkut heittää ihan vaarallisiakin asioita luontoon kuten nuo auton akut. Masentaa tämä tilanne, että ympäristö on saatu noin inhottavasti pilattua, mutta toisaalta olen ajatellut, että ehkä tämä on kohtalon antama tehtävä, joka kehittää kärsivällisyyttäni. Säkki kerrallaan pois vaan niin kyllä roskat joskus loppuu. Niin ja siellä bussipysäkillä ei kyllä ole roskista ja siitä asiasta voisi ihan soittaa niin auttaisi varmaan sitä asiaa paremmin kuin asian voivottelu. Nyt oli kyllä hyvä päivä kerätä roskia pois kun ensi viikolla on kuulemma pakkanen saapumassa ja ehkä luntakin!

Lisäksi tilan puute stressaa. Olen miettinyt, että jos ottaisi meidän eteisen viereisen vanhan aulatilan hyötykäyttöön.Se on nyt ollut Wallankumouksen käytössä, mutta nyt tyhjennettiin se kun asennettiin uusia sähköjä ja Tommi alkoi purkaa tuota kamalaa 70-luvulla laitettua tiilitakkaa. Yllätykseksi se oli vielä betonoitu!


Saa nähdä jos vaikka inspiroidun tyhjästä tilasta.  Jos tekisi siihen vaikka jonkinlaisen kodin ja Wallankumouksen yhteen liittävän konttoritilan...
Meidän viimeisimpiä purettavia mörköjä. Muita jo purettuja mörköjä olivat saliin 80-luvulla rakennettu sauna ja kylmävintissä ollut suihkuhuone.

Meidän kaatopaikka eikun metsä.


2 kommenttia:

  1. Kiinnostava blogi sinulla täällä! Todella kiehtova tuo teidän talonne! Toivottavasti metsäänne ei kukaan tuo enää lisää roinaa, kun saatte sitä siivottua...

    VastaaPoista
  2. Kiitokset ja juuri kävin ihailemassa ihanaa tapettianne! Joo , onneksi ei enää nyt enää kukaan ole tuonut roskia. Roskista on suurin osa ollut metsässä vuosikausia ja niitä sitten putkahtelee esiin. Viimeiseksi raahasin kaatopaikalle auton tuulilasin joka löytyi sammalien alta suurina sirpaleina. Nyt on sekin kettujen ja peurojen jaloista pois...

    VastaaPoista