torstai 18. lokakuuta 2012

Hieman vetoisat, mutta kauniit ikkunat vai alumiini-ikkunat

Piti ihan jakaa iloa maailmaan siitä, että taas yksi projekti on saatu päätökseen. Pieni projekti, mutta iso asia meidän viihtyvyydelle...

Eteisen ja olohuoneen välillä oli pelkkä oviaukko ilman ovea. Meillä ei tietenkään ollut sopivaa lasiovea ja lasiovi sen oli ehdottomasti oltava ettei valon kulku esty. Viime vuonna meillä oli tuossa eteisen ja olohuoneen välissä oviverho ja kylmyys hiipi aina sisään. Luulen, että vetoa ei enää tunnu tänä vuonna pahasti.

Meillähän on vanhat ulko-ovet ja niistä en raaski luopua. Uusien teettäminen ei ole rahallisesti taas ihan ajankohtaista. Muitakin rahareikiä riittää...Tuo uusi vanha ovi joka laitettiin ei sovi ajallisesti tai tyylillisesti meidään taloon, mutta meidän persoonaan sopii tällainen sillisalaatti.

Nykypäivänä sisäovet ovat enemmän talon koristeita tai jopa taideteoksia, mutta ennen vanhaan salit suljettiin ja niitä pidettiin lämpiminä vain erikoistilaisuuksissa. Lisäksi huoneiden välillä pidettiin ovia kiinni ja makuukamareissa ja keittiössa oli varmaankin aika erilaiset lämpötilat. Tähän voisi nykypäivänäkin pyrkiä. On vaan ehkä totuttu siihen, että halutaan pitää tilat saman lämpöisinä ja ovet auki. Lisäksi koetaan, että sisällä pitäisi saada olla T-paidassa ja paljain varpain. Se ei kuitenkaan vanhassa talossa onnistu eikä ole toivottavaakaan. Tällaisia asioita kannattaa myös jokaisen vanhaa talon ostavan miettiä. Mikä on se oma asuinmukavuus? Joillekin se on lattialämmitys ja alumiini-ikkunat. Toiselle taas merkitsee enemmän puuhellassa rätisevä tuli aamuisin ja kauniit, mutta hieman vetoisat ikkunat ja ovet...

4 kommenttia:

 1. Ovi on kiva ja taatusti elämänlaatua parantava. Mutta mun katse kiinnittyy koko ajan ruskeaan juhannusruusuun. Luulen, että haluan sitä meillekin yhteen tiettyyn huoneeseen. Se on HIENO! (Ja toi jakkara on suloinen.)

  Mä ihailin teidän edellistä kotia silloin kun se oli myynnissä. Spekuloitiin jopa hetki Turkua ihan sen kodin takia.

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että meidän vanha koti on herättänyt mielenkiintoa. Itsekin tykättiin kovasti.
   Juhannusruusu on niin hauska kun on sopivasti romanttinen olematta kuitenkaan liian imelä ja tuo mieleen vanhanajan mummulan.

   Poista
 2. Tiedän, meillä kans vetää joka nurkasta ja tupaa lämmitetään vielä pelkällä uunilla. Sähkölämmitys, joten patterit tulee apuun vasta viime hetkellä. Teepaidassa en ole talvisin kolmeen vuoteen pärjänny sisätiloissa ;)

  VastaaPoista
 3. Joo samoin koitetaan pärjäillä meillä uunilla ja puuhellalla.Pattereita käyttäessä tulee heti huono omatunto.

  Nyt on onneksi ollut niin ihanan lämmin,meillä lämpömittari näyttää +12 astetta, siis ulkona...

  VastaaPoista