maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kevätsiivouksen vimma!

Joka kevät se tulee äkkiarvaamatta, varoittamatta, aivan samalla tavalla kuin Muumeissa Vilijonkalle: Kevätsiivouksen vimma!

Sisällä on pölyistä, ulkona lasinsirua ja muuta roskaa puskee roudan mukana maasta ylös.
Aurinko paljastaa maahan jääneet roskat ja esittelee ikkunoissa näkyvät pölyn ja kissojen nenien jäljet.  Ikkunat pitäisi siis pestä,mutta ensin pitäisi poistaa ikkunaliimapaperit. Lattiat pitäisi pestä, mutta kun maalitkin on niin kamalat ettei lattia siitä pesusta piristy. Pitäisi siis ensin maalata lattiat.

Tämä kevätsiivous on vain nyt aloitettava remontilla eli siis lisää sotkemalla. Eteisen ja firman oviaukko on suljettava, että saadaan kunnollinen oma eteinen. Kevätmuta ja hiekka leviää mukavasti ympäri kotia kun varsinaista eteistä ei ole tätä ennen ollut. Ehkä kodin siivottomuus ainakin lattioiden osalta helpottuu kunnollisella eteisellä.

Piha onkin sitten ihan eri juttu... Jokainen vanhan talon omistava yleensä saa jossain vaiheessa kaivella edellisen sukupolvien taakseen jättämää roskaa.
Joskus pihamaata on pidetty ihan kaatopaikka tyyliin roskapussi maahan ja multaa päälle. Onnellinen on se joka voi vaan kuopsutella muutaman syksystä jääneen vaahteranlehden pionipenkkien päältä ja sitten huokaisten löhötä riippumatossa.

Tässä vaiheessa täytyy tunnustaa, että kuvittelin itse olevani tuollainen onnellinen riippumatossa ajoittain löhöilevä ihminen tänä keväänä ja kesänä. Miten ihmeessä voisi selättää tämän kamalan voimattomuuden tunteen jota Vilijonkkakin koki kaikkien noiden roskavuorien ja lukemattomien siivoustuntien edessä?  Ehkä ratkaisuna olisi vaan ottaa boheemisti se riippumatto esiin.

...kyltti pääsi ulos uuteen paikkaan sisäänkäynnin luo...

...poikkeustila...

...etsi ovi...

...liisteri melkein kuivunut...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti