keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

9 osaa vettä ja 1 osa vehnäjauhoja

Remppa saatiin siihen malliin tuolla toisessa päädyssä, että vuokralainen sai muutettua firmansa sinne. Salaperäinen vuokralaisemme on Marika ja Marikan liike "Pimee vintti" joka avautuu toukokuussa.
Marikalta löydät ihanat retrohuonekalut ja pikkutilpehöörit.
Ihana paikka kaikille mummola-nostalgiaa poteville ( kuten itselleni).

Moneen asiaan olen tyytyväinen  ja olen siitä onnellinen, että tiedän tuon toisen päädyn alakerran asunnon olevan nyt rakenteiden osalta kunnossa.
Talo kiittää huokaisten uusista hirsistä ja siitä, että ei enää sada vettä sisään katosta.
Tapettitalosta valittiin pariin huoneeseen ihanat paperi-tapetit "Daalia" ja "Ilo".
Keittiöön laitettiin sanomalehtiseinät 1950-luvun lehdistä. Ne saavat olla vähän rypyssä ja muutenkin rempallaan.
Kun niihin kyllästyy niin sitten vaan paperitapettia päälle.

Nyt oli ihan kustannuskysymys, että ihan kaikkia huoneita ei voitu ihanilla tapeteilla heti tapetoida ja pariin seinään heitin ihan viime hetkillä maalit, että saatiin Marika muuttamaan.
Budjetti meni sekaisin kun sähköt, jotka pintapuolisesti näyttivat hyviltä eivät sitä sitten olleetkaan. Muovijohdot ym. oli kyllä 80-luvulla laitettu, mutta erikoisia ratkaisuja ja maadottamattomia pistorasioita ja huonokuntoisia katkaisijoita löytyi.
Oli pakko tehdä päätös siitä, että kaikki uuusiksi. Vanhat johdot revittiin pois ja laitettiin ihan simppelit perussähköt. Sähköasia haukkasikin eteisen tapettibudjetin.
Laitetaan sinne sitten kivat tapetit vaikka viiden vuoden päästä...

Aikataulussa pysyttiin kyllä muuten, mutta ulko-ovea fiksataan vielä tällä viikolla ja lisäksi aikataulua mullisti LIISTERI.
Olen aikaisemmin käyttänyt Sateenkaarivärien vanhan ajan liisteriä ja Tapettitalon liisteriä, mutta ne nyt sattuivat loppumaan kesken.
Lisäksi olen käyttänyt Metylan pink-  nimistä liisteriä, mutta sen koostumusta on nyt muutettu ja laitettu muovisidosaineita.
Päätin sitten viimeisen huoneen kohdalla alkaa keittämään itse liisteriä. Ohjeita kurkkailin netistä ja kaikki tuntui niin ihanan helpolta ja luonnonmukaiselta. 9 osaa vettä ja yksi osa vehnäjauhoja.
Keitetään noin 15 minuuttia. Ensimmäisen keitin ohjeitten mukaan ja ja keitos pysyi vain litkuna.
Lisäsin jauhoja ja jäähdytin lisää. Sain aikaiseksi sementtiä.
Seuraavaksi laitoin Tommin keittämään ja tuloksena  syntyi pohjaanpalaneen hajuista liisterihkömäistä ainetta. Sitä laitettiin sitten seiniin.
Mitäköhän tehtiin väärin, keitettiinkö liian vähän aikaa vai liian isolla lämmöllä, osaako joku kertoa?

Liisterin, sähkön ym. lisäksi stressattiin pysyvätkö tapetit seinissä kun oikein lämpimäksi tuota toista päätyä ei oikein saanut. Hyvin ovat ainakin vielä pysyneet. Loput rempan ahdistukset olivatkin niitä  normaaleja eli kylmä vuodenaika ahdisti, henkisesti ja ruumiillisesti oli raskasta ja parisuhde koetuksella.

Täällä sitä nyt sittten ollaan posttraumaattisen remonttistressin jälkimainingeissa hoitamassa Wallankumouksen hoitamattomia asioita.
 

1 kommentti:

 1. voi kun kiva kun löysin teidän blogin :))
  juuri tänään esittelin omassa blogissa mutteri-ikkunan jonka teiltä ostimme ja laitoin linkin teidän sivuille..toivottavasti toisi lisää kiinnostuneita :))
  hyvää pääsiäistä!!
  jaana
  amandantuvantunnelmista

  VastaaPoista