tiistai 7. helmikuuta 2012

Sanomalehteä seinään...

Meidän lastenhuoneen yksi seinä on tapetoitu sanomalehdillä.
Ne ovat täältä vintistä löytyneitä ja vuodelta 1952. Tapettiseinä oli ihan ex tempore juttu joka ei saanut innostunutta vastakaikua, mutta jos saan jonkun idean päähäni niin sehän pitää toki toteuttaa.
Nyt kun olen tätä pikaratkaisua tuijotellut muutaman kuukauden  niin olen koko ajan enemmän tykästynyt siihen. Sen  hieman harmaa ja kellastunut värimaailma ihastuttaa.

Aion ehdottomasti tehdä yhden huoneen pelkillä vanhoilla sanomalehdillä.
Aivan uskomaton ajanviete muuten niitä lukea. Kun vaihdoin lakanoita parvelle jäin lueskelemaan ilmoituksia lehdestä.
Monet mainokset ovat hauskimpia luettavia , mutta yksi jännittävä ihan työn puolesta ja toinen koskettava osui myös silmiin.
Olisinpa ollut silloin 50 vuotta sitten hakemassa noita ikkunoita ja mitenkähän on tuon poikavauvan käynyt? 
Kun olen noista lapsien lahjoittamisista kysellyt niin se on nykyään aika huonosti tunnettu asia, mutta tuolloin 50-luvulla ei mitenkään tavallisuudesta poikkeavaa.
Sotien jälkeen on ollut paljon isättömiä lapsia ja väsyneitä äitejä.
Siihenhän meidän oman kotimmekin historia johtaa.
Alunperinhän tämä tehtiin orpojen lasten kouluksi. Toivottavasti kotimme saa tästä lähtien kuulla enimmäkseen iloisia lastenääniä ja saa positiivisemman tulevaisuuden jakson.


2 kommenttia:

  1. Minä aioskelin samantapaista kampaamon yhdelle seinälle, tarttis vaan löytää ensin ne vanhat lehdet! huikea näkymä teillä ikkunasta!

    VastaaPoista
  2. Jos vielä tarvitset lehtiä niin meiltä jää varmasti projektista yli. Voin niitä lähettää, jos 50-60 luvun sanomalehdet kelpaa.

    VastaaPoista